CECCAR a participat la inițiativa interregională a IFAC pentru schimb de bune practici
Numărul 42, 26 oct. - 1 nov. 2022 » Direct de la sursă
Organizațiile profesionale contabile (PAO-urile) sunt componente esențiale ale unei profesii contabile sustenabile și funcționale, iar încurajarea colaborării și a parteneriatelor în rândul PAO-urilor aduce beneficii pentru toate organizațiile implicate.
Recent, Institutul Contabililor Autorizați din Trinidad și Tobago (ICATT) a solicitat sprijin și informații cu privire la stabilirea unui sistem de revizuire în vederea asigurării calității (QA) pentru contabilii care desfășoară alte servicii decât cele de audit.
ICATT își extinde programul de revizuire pentru a include membrii practicieni care desfășoară alte servicii decât cele de audit și analizează modele de raportare pentru aceștia.
Pentru a sprijini ICATT în stabilirea programului extins de revizuire, IFAC a organizat o serie de întâlniri virtuale între ICATT și alte trei PAO-uri care au implementat cu succes un astfel de sistem pentru serviciile contabile din jurisdicțiile lor, respectiv Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Asociația Lituaniană a Contabililor și Auditorilor și Asociația Contabililor din Republica Letonia.
În urma acestor întâlniri, aceste organisme profesionale au furnizat ICATT modele de instrumente pe care organizația le poate utiliza ca materiale de referință, cum ar fi îndrumări, note explicative și liste de verificare.
Această inițiativă a IFAC este un alt exemplu de colaborare în rândul PAO-urilor din diverse regiuni ale lumii, ce oferă oportunități de a împărtăși resurse și experiențe în beneficiul organizațiilor membre, al profesiei contabile globale și interesului public.
Articolul poate fi accesat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.
Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile