CECCAR a premiat elevii care au obținut rezultate deosebite la faza pe Municipiul București a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă
Numărul 17-18, 30 apr. - 14 mai 2024 » Agenda CECCAR
Miercuri, 24 aprilie a.c., s-a desfășurat, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Capitală, ceremonia de premiere a elevilor care au obținut cele mai bune rezultate la Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, în etapa desfășurată la nivelul Municipiului București. Concursul se desfășoară la nivel național și este organizat de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR). În această fază a concursului și-au etalat cunoștințele în domeniul financiar-contabil elevi din cadrul unor instituții prestigioase de învățământ preuniversitar din Capitală, cu tradiție în formarea tinerelor generații în domeniul economic: Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Economic „A. D. Xenopol”, Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”, Colegiul Economic „Nicolae Kretzulescu” și Liceul Profesia.
Competiția se adresează elevilor de clasa a XI-a – filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice.
La ceremonia de premiere au participat reprezentanți ai colegiului-gazdă, ai Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar al Municipiului București și ai CECCAR. Organismul profesional a fost reprezentat prin prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR, și Aurel Andrei, președintele CECCAR Filiala București.
Ionel-Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, a vorbit despre parteneriatul strategic cu CECCAR care a dus la reușita acestei competiții școlare. Totodată, oficialul Ministerului Educației a amintit adoptarea Strategiei Naționale de Educație Financiare pentru perioada 2024-2030, prin care se urmărește creșterea nivelului de cunoștințe și competențe ale cetățenilor și operatorilor economici din România în domeniul financiar, cu impact semnificativ și asupra programei școlare. Lixandru a transmis mult succes elevilor calificați la faza națională a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă.
În continuare, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR, a felicitat cadrele didactice implicate în buna desfășurare a concursului și elevii, pentru decizia de a face un pas înainte spre o carieră în domeniul financiar-contabil, prin decizia de a participa la concurs, și pentru rezultatele obținute. „Voi sunteți viitoarea generație de profesioniști contabili care vor lucra în era smart accounting. Este evident că totul se transformă, inclusiv contabilitatea. Astăzi, în contabilitate nu mai este vorba doar de realizarea balanței și a bilanțului. Astăzi, contabilitatea este acea componentă dintr-o firmă care te ajută să creezi valoare. S-a schimbat viziunea, s-a schimbat paradigma. De aceea, viitorii profesioniști, noua generație de experți contabili și contabili autorizați, trebuie să se adapteze noii realități. Iar contabilitatea va deveni practic esența firmei, fiind limbajul afacerii”, a transmis elevilor prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova.
„Vă doresc să ajungeți la o facultate de profil economic și mai departe, să vă pregătiți pentru a obține calificare profesională de expert contabil. CECCAR este un organism de prestigiu extrem de necesar economiei noastre, recunoscut la nivel internațional”, le-a transmis elevilor Aurel Andrei, președintele Consiliului CECCAR Filiala București.
CECCAR le-a oferit elevilor diplome care atestă rezultatele deosebite obținute la concurs, precum și premii în bani și vouchere pentru accesarea unor publicații online de specialitate, editate de organismul profesional, care îi ajută să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul financiar-contabil.
Primii doi elevi clasați la faza județeană vor participa la etapa națională, care va avea loc finalul lunii mai.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice