CECCAR Arad: Ample manifestări cu membrii filialei
Numărul 37, 26 sept. - 9 oct. 2017 » Ziua Națională a Contabilului Român
Filiala Arad a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a marcat cea de-a XIII-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român printr-o serie de manifestări desfășurate în municipiul Arad și în orașele Ineu și Sebiș.
În municipiul Arad, sărbătoarea dedicată profesioniștilor contabili a fost găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor și a reunit experți contabili și contabili autorizați, economiști din întreprinderi și instituții publice, oficiali locali, personalități ale mediului academic local.
Evenimentul a constituit un prilej de dezbateri pe tema Profesia contabilă – azi și viitor și, totodată, de a evidenția rolul profesioniștilor contabili și contribuția lor la dezvoltarea județului.
Președintele Filialei CECCAR Arad, prof. univ. dr. Dorel Mateș, a deschis manifestările prin urări de bun venit și felicitări adresate membrilor filialei, mulțumindu-le, totodată, invitaților pentru prezența la eveniment.
În continuare au rostit cuvinte de apreciere pentru activitatea desfășurată de profesioniștii contabili: Adrian Todor, deputat; Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean; Aura Bălan, șeful Biroului Financiar-Contabilitate – Instituția Prefectului – Județul Arad; Doru Sava, Primăria Municipiului Arad; Marius Florin Drăgănescu, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice; prof. univ. dr. Ramona Lile – rectorul Universității „Aurel Vlaicu”; conf. univ. dr. Andrei Anghelina, prorector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad; Constantin Gancea, comisar-șef – Inspectoratul de Poliție Județean; Sanda Șodinca, Biroul local de expertize tehnice judiciare și contabile de pe lângă Tribunalul Arad; Mihaela Breaz, directorul executiv al filialei Arad a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România; Laura Istrate, vicepreședinte al filialei județene a Uniunii Generale a Industriașilor din România; Robert Santa, administrator firmă.
Invitații au menționat buna colaborare dintre instituțiile pe care le reprezintă și membrii Corpului, manifestându-și deschiderea spre proiecte comune cu filiala CECCAR în vederea susținerii dezvoltării economice a județului.
Au participat, de asemenea, la manifestarea de la Arad Ramona Nicula, membru în Consiliul Superior al Corpului, care a transmis Mesajul Consiliului Superior al CECCAR adresat profesioniștilor contabili cu prilejul Zilei Naționale a Contabilului Român, și Nicolae Micle, directorul executiv al filialei Arad.
Evenimentul a inclus Topul local al membrilor CECCAR, prezentat de directorul executiv al filialei, în care au fost acordate premii pentru activitatea depusă în anul 2016.
Și în celelalte două orașe în care filiala a organizat evenimente dedicate Zilei Naționale a Contabilului Român, Ineu și Sebiș, au fost prezenți, alături de membri ai CECCAR Arad, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, directori și contabili-șefi din întreprinderi și instituții.
La Ineu au marcat a XIII-a ediție a Zilei dedicate profesiei contabile Mihaela Băețan, șeful Serviciului Colectare venituri, și Lucica Drăgan, inspector – Administrația Finanțelor Publice a orașului; Daniela Rus, directorul economic al Spitalului Orășenesc Ineu; Geta Bogdan, directorul economic al Spitalului Mocrea, precum și Monica Pele, membru în Consiliul filialei, și Aurel Moga, expert contabil.
Manifestările desfășurate în Sebiș au reunit profesioniști contabili, administratori de societăți comerciale cu sediul în oraș și oficialități locale, precum Gheorghe Feies, primarul orașului Sebiș, Cristian Sarb, directorul Spitalului Sebiș, Simona Oprea, reprezentantul Administrației Finanțelor Publice a orașului, Nadia Tica, directorul sucursalei Sebiș a Băncii Transilvania. Dintre profesioniștii contabili care au luat cuvântul îi amintim pe Nicolae Dronca, membru în Comisia de disciplină a CECCAR Arad, Nicolița Verebeș, Ioan Gaspar, Constantin Vesa.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial