CECCAR Bacău: Bibliotecă vie la Colegiul Economic „Ion Ghica”
Numărul 48, 11-17 dec. 2018 » Agenda CECCAR
Activitate inedită la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacău. O întâlnire de suflet, un exemplu pentru viitorii absolvenți, o discuție care îi va putea ajuta în orientarea lor în carieră și viață. O Bibliotecă vie, organizată de profesorii Anca Gabriela Lungu-Oprea și Daniela Buznea, pentru cei 296 de elevi din cele 13 clase terminale, care de anul viitor, după ce vor susține examenul de bacalaureat, își vor croi un nou drum, vor păși spre noi orizonturi, informează cotidianul Deșteptarea.
Invitați speciali au fost Radu Mihai Faghiean, președintele Filialei CECCAR Bacău, și Carmen Barcan, terapeut, ambii absolvenți ai acestui colegiu.
(...) „Sunt elev al acestui liceu, am fost chiar în prima clasă de informatică, dar mereu am avut o afinitate spre tot ce înseamnă domeniul economic. Mă număr însă printre acei norocoși care, în acest moment, fac ceea ce le place. Mereu m-am specializat, am vrut mai mult, dar mereu am făcut totul pentru că mi-a plăcut. Când iubești ceea ce faci, cad bariere. Acesta este exemplul meu. Le spun elevilor, ceea ce și eu am crezut mereu: că și aici, în România, chiar și aici, în Bacău, ai oportunități să te dezvolți și să faci ceea ce vrei să faci. Le spun ca mai întâi să încerce aici. Să nu rateze această șansă, pentru că e posibil ca apoi să regrete. Au profile de specializare foarte căutate acum pe piața muncii, și e bine să profite de acest lucru. Au condiții favorabile și aici, salariile au început să fie și ele motivante, sunt programe de inserție, sunt fonduri europene ce pot fi atrase, programe de susținere a unei afaceri. Șanse sunt. Important este să vrei să faci ceva și să iubești ceea ce faci. Asta trebuie să înțeleagă ei acum, la început de drum”, a declarat Radu Mihai Faghiean, președintele Filialei CECCAR Bacău, citat de cotidianul Deșteptarea.
Articolul integral este disponibil pe site-ul Deșteptarea.ro.
Sursă foto: Deșteptarea.ro
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice