CECCAR Bacău: Noutăți fiscale la zi, seminar organizat de filială în colaborare cu AJFP
Numărul 3, 28 ian. - 3 feb. 2020 » Agenda CECCAR
Noutățile legislative din domeniul contabil și fiscal au fost discutate de peste o sută de profesioniști contabili din județul Bacău, prezenți în data de 20 ianuarie a.c. la întâlnirea de lucru la care au mai luat parte conducerea filialei Corpului și Elena Bărbieru, consilier de specialitate de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP), din cadrul Biroului Servicii contribuabili. Seminarul a avut loc în sala de curs „Ion Ionescu de la Brad” a Filialei CECCAR Bacău, moderatorii evenimentului fiind Radu Mihai Faghiean și Constantin Păstrăv, președintele, respectiv directorul executiv al filialei.
Cu prilejul acestei reuniuni profesionale, după abordarea subiectului modificărilor legislative din lunile decembrie și ianuarie, a fost prezentat, între altele, calendarul obligațiilor fiscale al lunii ianuarie.
Totodată, au fost discutate prevederile Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, insistându-se pe desemnarea persoanelor cu atribuții în aplicarea acestui act normativ.
De asemenea, au fost clarificate probleme cu privire la neoperarea de înscrieri în Registrul persoanelor pentru plata defalcată a TVA, executarea contului silit de TVA, indiferent de natura creanței, transferul automat al disponibilului existent în soldul conturilor de TVA în conturile titularului și abrogarea ordonanței SPLIT-TVA.
În partea de final a seminarului, au fost clarificate și aspecte tehnice privind prevederile speciale de stabilire a contribuțiilor la bugetele de stat (CAS și CASS) în cazul persoanelor fizice, diminuarea accizelor la carburanți, privind fișele cu specimene de semnături la Trezoreria Statului și amprentele ștampilelor.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice