CECCAR Bacău: Noutățile fiscale, dezbătute cu reprezentanți ai AJFP
Numărul 4, 7-13 februarie 2017 » Agenda CECCAR
În contextul modificărilor aduse Codului fiscal la început de an, profesioniștii contabili băcăuani au participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Bacău, organizată de filiala CECCAR.
Dragoș Bădioiu, șef adjunct al AJFP, Elena și Bogdan Bărbieru, consilieri superiori ai aceleiași instituții, au oferit informații membrilor CECCAR Bacău cu privire la corecta aplicare a prevederilor legislative în vigoare, accentul fiind pus pe reglementările ce au suferit modificări la începutul acestui an.
În deschiderea întâlnirii, președintele filialei, Marcel Bulinschi, a declarat: „Am vrut să aflăm noutățile apărute în Codul fiscal, care au intrat în vigoare de la 1 februarie. Folosim acest prilej pentru ca profesioniștii contabili să aibă un dialog deschis cu reprezentanții AJFP, să primească răspunsuri avizate, în așa fel încât să aplicăm și noi corect prevederile fiscale”.
Discuțiile s-au axat pe modificările din domeniu cu aplicabilitate de la 1 februarie a.c. S-au făcut precizări cu privire la schimbările survenite în cazul impozitului pe profit sau pentru microîntreprinderi și angajatori, la eliminarea unor taxe și impozite. De asemenea, au fost abordate legislația în domeniul contribuțiilor la asigurările sociale de sănătate, precum și impozitul specific pentru industriile hotelieră și de administrație publică. Un alt subiect care s-a înscris pe agenda întâlnirii a fost reducerea plafonului minim pentru impozitarea microîntreprinderilor. Au fost discutate, totodată, declarațiile fiscale și regulile de depunere a acestora.
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională