CECCAR Bacău: Noutățile legislative fiscale, discutate de experți contabili și contabili autorizați cu reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice
Numărul 45, 26 nov. - 2 dec. 2019 » Agenda CECCAR
Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a organizat, marți, 26 noiembrie a.c., un nou seminar de instruire pe probleme ale legislației fiscale din țara noastră, la care au participat experți contabili și contabili autorizați și oficiali ai Administrației Județene a Finanțelor Publice.
La evenimentul moderat de președintele Consiliului filialei, Radu Faghiean, și de directorul executiv Constantin Păstrăv, reprezentantele Administrației Județene a Finanțelor Publice Bacău, Elena Bărbieru și Claudia Umbrărescu, au prezentat ultimele noutăți apărute în legislația din domeniu. Specialistele au completat prezentarea și cu o parte din punctele de vedere venite de la Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la unele prevederi legale și modificări din legislația fiscală.
„Au fost prezentate, între altele, noutățile cu privire la activitatea desfășurată de zilieri, cu formularul de înregistrare în scopuri de TVA și cu privire la eșalonarea la plată a obligațiilor contribuabililor la bugetul de stat. Noutăți fiscale au apărut și în domeniul fiscalizării transporturilor, a utilizării caselor de marcat fiscale, a decontului de TVA și cu privire la contribuțiile la asigurările de sănătate.
Au mai fost făcute precizări privind procedura de mediere în cazul de executare silită a contribuabililor, la înregistrarea la Fisc a contractelor de închiriere, cu privire la consecințele inactivității fiscale a firmelor, la înregistrarea în scopuri de TVA prin opțiune, dar și la regimul tichetelor cadou și a altor asemenea tichete care se dau, de regulă, mai mult în perioade precum aceea dinaintea sărbătorilor de final de an”, au transmis reprezentanții Filialei Corpului.
Seminarul a fost urmat de un dialog interactiv între profesioniștii contabili și reprezentantele Fiscului.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane