CECCAR Brăila: Avantajele unei cariere în domeniul financiar-contabil, prezentate studenților Universității „Constantin Brâncoveanu”
Numărul 16-17, 28 apr.-11 mai 2021 » Agenda CECCAR
Care sunt avantajele de a fi expert contabil sau contabil autorizat? Care este rolul profesionistului contabil în dezvoltarea afacerii, în calitate de consultant al managementului în definirea strategiilor de business? Răspunsurile la aceste întrebări au fost aflate în cadrul unei întâlniri online cu studenții Universității „Constantin Brâncoveanu”, la care a participat și președintele Filialei CECCAR Brăila, Gheorghe Stroe.
Evenimentul organizat marți, 20 aprilie a.c., de Centrul de Studii Brăila al instituției de învățământ superior cu studenții din anii II și III de la profilul de Contabilitate și informatică de gestiune a evidențiat, de asemenea, și rolul experților contabili și al contabililor autorizați în gestionarea efectelor economice ale pandemiei.
Cu acest prilej, președintele Filialei CECCAR Brăila le-a prezentat studenților aspecte legate de activitatea organismului profesional, care marchează, anul acesta, 100 de ani de la înființare, etapele care trebuie parcurse în obținerea calificării de expert contabil, respectiv modul de desfășurare a stagiului în cadrul Corpului, exercitarea profesiei printr-un cabinet de expertiză contabilă și înființarea acestuia, calitatea de expert contabil judiciar.
Întâlnirea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între CECCAR și Universitatea „Constantin Brâncoveanu” referitor la accesul direct la stagiu, fără examen, al absolvenților Universității din programul de master „Standarde, Reglementări și Politici Contabile”, pentru obținerea calificării de expert contabil.
În calitate de furnizor de formare profesională în domeniul financiar-contabil, CECCAR dezvoltă permanent atât programe de educație inițială – pentru cei care se pregătesc să devină experți contabili și contabili autorizați, precum și programe de dezvoltare profesională continuă pentru membrii săi. Proiectele, cofinanțate de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, dedicate desfășurării stagiilor de practică pentru studenții și masteranzii din anul II de la facultăți cu profil economic: Acces la carieră de succes – Pilonul I și Pilonul II și Viitor pentru studenți!, derulate de CECCAR, vin în completarea educației universitare, sprijinind tranziția studenților pe piața muncii. Mai multe informații despre aceste proiecte sunt disponibile pe site-urile dedicate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice