CECCAR Brăila – Profesioniștii contabili, în dialog cu tinerii
Numărul 7, 10-16 mai 2016 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR Brăila a organizat, ca parte a acțiunilor dedicate Săptămânii „Școala Altfel”, o întâlnire între profesioniștii contabili și elevi ai Colegiului Pedagogic „Dumitru Panaitescu Perpessicius”, care a avut loc în 21 aprilie la sediul filialei, în sala de cursuri „N.N. Constantinescu”.
Un grup de 25 de elevi de la secția Științe sociale, condus de profesorii Doina Mihălceanu și Florin Cioroianu, a avut ocazia de a afla, „direct de la sursă”, avantajele oferite de calitatea de expert contabil și contabil autorizat și oportunitățile care se găsesc pe piața serviciilor contabile. Profesioniștii contabili au fost reprezentați de conducerea Filialei CECCAR Brăila, respectiv Gheorghe Stroe, președintele Consiliului filialei, și Carmen Tamași Klaus, directorul executiv, și doi practicieni de seamă la nivel local – Gina Tudose, expert contabil liber-profesionist, și Ionica Ghiban, administratorul unei societăți de expertiză contabilă.
Discuțiile au abordat subiecte precum posibilitățile tinerilor elevi de a alege o carieră, oportunitățile pe care le oferă profesia contabilă, condițiile de înscriere la examenul de acces la stagiu în vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, implicarea CECCAR în dezvoltarea profesională continuă a membrilor săi, dar și a profesioniștilor aflați la început de carieră, piața serviciilor contabile și posibilitățile de diversificare a activităților profesionale desfășurate sub egida Corpului.
Ca profesioniști de succes, Gina Tudose și Ionica Ghiban le-au împărtășit elevilor idei și concluzii desprinse din experiența proprie și i-au încurajat să aleagă o carieră în domeniul financiar-contabil.
La finalul întâlnirii a avut loc o sesiune de întrebări în care tinerii și-au manifestat interesul pentru cele prezentate și au cerut detalii suplimentare. Aceștia au primit pliante cuprinzând condițiile de acces la stagiu și s-au declarat încântați de primirea călduroasă și deschiderea profesioniștilor pe care i-au întâlnit la Filiala CECCAR Brăila.
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național