CECCAR București: Noutățile fiscale și contabile aflate în dezbatere publică, discutate cu membrii
Numărul 11, 28 martie - 3 aprilie 2017 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR București a organizat la 16 martie a.c., un seminar pe tema noutăților fiscale și contabile aplicabile de la începutul acestui an. Discuțiile au fost moderate de directorul general CECCAR, lect. univ. dr. Florin Dobre, căruia i s-au alăturat Adrian Benta, consultant fiscal, conf. univ. dr. Delia Cataramă, și lect. univ. dr. Radu Ciobanu.
Împreună cu membrii au fost analizate prevederile proiectului de hotărâre pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016.
Seminarul a vizat dezbaterea propunerilor legislative amintite, precum și consultarea membrilor CECCAR pentru o analiză a impactului în rândul acestora a propunerilor legislative și pentru a ajuta, totodată, la clarificarea prevederilor neclare, greu de aplicat. Menționăm că CECCAR a fost invitat în cadrul grupelor de lucru din Ministerul Finanțelor Publice pentru modificarea Codului fiscal și Codului de procedură fiscală.
Discuțiile s-au axat pe subiectul regimului fiscal aplicabil în 2017 pentru societățile plătitoare de impozit pe profit în 2016 și care desfășoară activități ce cad sub incidența codurilor CAEN prevăzute de Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific, având în vedere proiectul de norme menționat anterior.
De asemenea, au fost menționate situațiile în care se pot afla societățile ce au avut codul de înregistrare în scopuri de TVA anulat și s-au reînregistrat în scopuri de TVA. Proiectul de norme prezintă tratamentul fiscal aplicabil facturilor ce se emit după reînregistrare și care vizează tranzacțiile din perioada în care societatea a avut codul de TVA anulat. Totodată, discuțiile au vizat și noul regim al ajustărilor TVA pentru bunurile de capital.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial