CECCAR Buzău: Întâlnire a membrilor GEJ cu beneficiari ai expertizelor contabile judiciare
Numărul 40, 9-15 oct. 2024 » Agenda CECCAR
Marți, 2 octombrie 2024, CECCAR Filiala Buzău a găzduit o întâlnire de lucru cu experți contabili, membri ai Grupului Experților Judiciari (GEJ) și beneficiari ai expertizelor contabile. Evenimentul a fost dedicat clarificării unor aspecte esențiale pentru buna desfășurare a colaborării între instituțiile care dispun expertize contabile și profesioniștii CECCAR.
Printre subiectele abordate s-au numărat stabilirea termenelor de depunere a expertizelor, în conformitate cu prevederile Standardului Profesional nr. 35, și modul de definire a obiectivelor expertizelor. În plus, discuțiile au inclus detalii despre accesul la dosare, amenajarea unui spațiu adecvat pentru studierea acestora și alte detalii organizatorice.
Întâlnirea a beneficiat de prezența unor reprezentanți ai instanțelor judecătorești, precum Elena Pop, judecător la Tribunalului Buzău, Liliana Alina Alexandru, președintele Judecătoriei Buzău, Bianca Roxana Iesenciuc, președintele Judecătoriei Râmnicu Sărat și Nicoleta Macarenco, președintele Judecătoriei Pogoanele. De asemenea, Corina Tudorache-Stroe, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, și Andrei Vicențiu, comisar-șef în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au participat activ la dezbateri.
Această întâlnire a fost un pas important în consolidarea relațiilor profesionale între experții contabili și instituțiile implicate, oferind un cadru propice pentru identificarea celor mai bune practici în realizarea expertizelor contabile judiciare și îmbunătățirea colaborării în îndeplinirea actului de justiție.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național