CECCAR Covasna: Noutățile fiscale privind prestarea serviciilor de restaurant sau catering, prezentate membrilor filialei
Numărul 1, 15-21 ian. 2019 » Agenda CECCAR
La finalul anului trecut, experți contabili și contabili autorizați din județul Covasna au luat parte la o întâlnire de lucru pentru a le fi prezentate noutățile legislative de interes pentru profesie.
În prima parte a reuniunii, Levente István Bögözi, expert contabil, a abordat aspectele tehnice necesare pentru obținerea unor informații fiscal-contabile din Spațiul Privat Virtual atât pentru persoane juridice, cât și pentru persoane fizice.
În continuare, Paraschiva Tankó, auditorul de calitate al Filialei CECCAR Covasna, a prezentat prevederile Ordinului nr. 3.659/2018 din 26 noiembrie 2018 pentru aprobarea Instrucțiunilor de aplicare unitară a prevederilor art. 291 alin. (2) lit. e) și alin. (3) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, document care, între altele, reglementează principalele elemente care stau la baza încadrării din punctul de vedere al TVA a operațiunilor realizate de persoanele impozabile ca reprezentând: a) livrări de alimente, pentru care se aplică cota redusă de TVA de 9%; b) prestări de servicii de restaurant sau catering, pentru care se aplică cota redusă de TVA de 5%, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea, care se încadrează la codul NC 22 03 00 10 și pentru care se aplică, de asemenea, cota de TVA de 5%.
Ultima intervenție a aparținut președintelui Consiliului filialei, Benkő Pál, care a vorbit membrilor despre noutățile fiscale apărute în perioada 13 noiembrie-10 decembrie 2018.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice