CECCAR Dâmbovița: Aspecte practice privind expertiza contabilă judiciară în cazuri penale. Cazuistica fenomenului de spălare a banilor
Numărul 24-25, 27 iunie - 10 iulie 2017 » Agenda CECCAR
La 20 iunie a.c., la sediul filialei Dâmbovița a avut loc seminarul cu tema Aspecte practice privind expertiza contabilă judiciară în cazuri penale. Cazuistica fenomenului de spălare a banilor. Agenda sesiunii a cuprins aspecte privind expertiza contabilă judiciară în cazuri penale, rolul, importanța și contribuția acesteia în soluționarea cauzelor, analize privind activitatea de expertiză contabilă, precum și prezentarea cazuisticii privind fenomenul de spălare a banilor.
Reprezentanți ai IPJ Dâmbovița și Mihai Costin Toader, inspector principal de poliție al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au prezentat aspecte importante legate de evoluția fenomenului de spălare a banilor, caracteristicile infracțiunii de spălare a banilor, legislația europeană și legislația națională, prevederi legale cu privire la rolul experților contabili și contabililor autorizați în prevenirea fenomenului de spălare a banilor și alte aspecte relevante din activitatea practică incidentă.
La acțiune au participat experți contabili judiciari, Gabriela Anghel, președinte al Consiliului Filialei CECCAR Dâmbovița, Aurel Goglea, președinte al Comisiei de disciplină de pe lângă Consiliul filialei, Mioara Dinu, auditor de calitate, și directorul executiv al CECCAR Dâmbovița, Doina Leuștean.
Membrii filialei au abordat o serie de probleme cu care se confruntă în activitatea de expertiză contabilă judiciară, legate de numiri, onorarii, obiective și responsabilități profesionale conform Standardului profesional nr. 35 elaborat de CECCAR.
Caracterul interactiv al acțiunii a contribuit la o mai bună cunoaștere a problemelor care îi preocupă atât pe experții contabili, cât și pe beneficiarii lucrărilor de expertiză contabilă.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național