CECCAR Filiala Brăila: Întâlnire a membrilor Grupului Experților Judiciari cu beneficiarii lucrărilor de expertiză contabilă
Numărul 41, 18-24 oct. 2023 » Agenda CECCAR
Filiala Brăila a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a organizat, la 11 octombrie, o întâlnire profesională la care au participat experți contabili înscriși în Grupul Experților Judiciari și reprezentanți ai instituțiilor care beneficiază de lucrările de expertiză contabilă.
Alături de președintele CECCAR Filiala Brăila, Gheorghe Stroe, și viitorul președinte al Consiliului filalei, Iuliana Panaitescu, evenimentul a reunit reprezentați ai domeniului judiciar: judecătorii Geanina Elena Voinea și Nicolau Bogdan, președintele Tribunalului Brăila, respectiv vicepreședintele Tribunalului Brăila, comisarul de poliție Cristian Voromnea, reprezentantul Serviciului Economic al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
Discuțiile s-au axat pe necesitatea utilizării frecvente a procedurii de audiere în camera de consiliu pentru consultarea expertului contabil cu privire la estimarea costului lucrărilor ce urmează a fi efectuate, precum și pe stabilirea termenelor de execuție. În plus, s-a discutat despre înștiințarea instanței prin adresă în cazul în care experții contabili constată neclarități în modul de formulare a obiectivelor. Un alt punct important adus în discuție a fost notificarea timpurie a instanței în situațiile în care este necesară o prelungire a termenului de execuție a raportului de expertiză contabilă.
De asemenea, s-au abordat aspecte privind completarea fișelor de opțiuni ale experților contabili cu specializarea Contabilitate – asigurări sociale, în cazul expertizelor privind calculul drepturilor de pensii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național