CECCAR Hunedoara: Filiala, în dialog cu elevi și cadre didactice, despre importanța educației financiar-contabile
Numărul 12, 27 mar. - 2 apr. 2024 » Agenda CECCAR
Faza județeană a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, ediția a II-a, este programată vineri, 19 aprilie. Concursul se adresează elevilor de liceu, din clasele a XI-a, filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice, fiind organizat de Ministerul Educației, prin inspectoratelor școlare județene, în parteneriat cu CECCAR.
Filiala Hunedoara a Corpului, prin președintele Consiliului filialei, Maria Mornea, a participat la mai multe întâlniri profesional-educaționale, pentru a prezenta acest concurs național ce le oferă tinerilor oportunitatea de a-și demonstra și dezvolta cunoștințele teoretice și aplicative într-un cadru competitiv stimulativ. Alături de Dana Luiza Ciara, profesor și inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, președintele CECCAR Hunedoara s-a întâlnit cu elevi și profesori de la instituții de învățământ preuniversitar din județ: Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara și Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva.
De asemenea, oficialul CECCAR a participat la o oră deschisă de Contabilitate, organizată la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, împreună cu cadre didactice de specialitate din județ. Cu această ocazie, le-a vorbit elevilor despre importanța educației financiare în construirea unei cariere care să răspundă provocărilor viitorului, un pas important fiind participarea la Concursul de cultură și educație financiar-contabilă.
Primii doi clasați la faza județeană a se califică la etapa națională, ce se va desfășura la București, în perioada 29 mai-1 iunie 2024. Anul trecut, la prima ediție au participat peste 450 de elevi din majoritatea județelor țării.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național