CECCAR Ialomița: Simpozion cu tema Să finanțăm și contabilizăm entitățile non-economice!, în colaborare cu OJFIR și organizații non-guvernamentale din județ
Numărul 21, 11-17 iunie 2019 » Agenda CECCAR
În data de 4 iunie, Filiala CECCAR Ialomița a organizat un simpozion cu tema Să finanțăm și contabilizăm entitățile non-economice!, la care au participat, alături de experți contabili și contabili autorizați, delegați ai Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) și reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale din județ.
În prima parte a reuniunii profesionale, intitulată Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale finanțează ONG-urile, Nicolae Drogeanu, director OJFIR Ialomița, a prezentat principalele surse guvernamentare de finanțare în acest domeniu, iar în cea de-a doua secțiune, prof. univ. dr. Aurelia Ștefănescu a abordat particularități privind contabilitatea unor astfel de entități. Ultima parte, Experiențele trecutului, experiențele prezentului în activitatea ONG-urilor, a adus față în față profesioniști contabili și reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale care activează în județul Ialomița.
„În cadrul întâlnirii, ne-am propus să aflăm care sunt principalele probleme care se pot constitui în puncte de plecare în includerea acestor tipuri de entități în sfera de activitate a instituțiilor locale. Și pentru că județul Ialomița este un județ agricol, au fost invitați să ia parte la prima dezbatere despre ONG-uri reprezentanții organizațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații. Dezbaterile au fost deosebit de animate, întrebările fiind diverse, de la cum se pot finanța și câte forme de programe pot accesa anumite tipuri de entități, până la cum fiscalizăm și contabilizăm activitatea unor entități care nu se încadrează într-o tipologie anume și au particularități”, a precizat ec. Mihaela Cosma, directorul executiv al Filialei CECCAR Ialomița.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice