CECCAR Ialomița: Simpozionul Autonomia financiară a comunităților locale, la a III-a ediție
Numărul 44, 21-27 nov. 2017 » Agenda CECCAR
A III-a ediție a Simpozionului Autonomia financiară a comunităților locale, eveniment organizat de CECCAR Ialomița, în parteneriat cu Liceul „Alexandru Ioan Cuza” și Consiliul Județean, s-a desfășurat joi, 16 noiembrie a.c., la sediul filialei.
Ediția de anul acesta a simpozionului, cu tema Contribuția mediului de afaceri la dezvoltarea economică locală, s-a desfășurat în contextul Săptămânii globale a antreprenoriatului și a reunit elevi de clasa a XII-a ai liceului amintit, însoțiți de prof. Stela Oancea, profesioniști contabili, oficialități locale, reprezentanți ai conducerii Filialei CECCAR Ialomița.
Acțiunea urmărește educarea tinerilor în mecanismele economiei de piață și evidențierea contribuției mediului de afaceri la dezvoltarea economică și a rolului său de factor inovator și creator de valoare adăugată în societate.
Elevii și-au prezentat propria viziune asupra necesității implicării tuturor factorilor și mai ales a membrilor comunității în viața cetății și au lansat provocarea celor prezenți de a exprima un punct de vedere cu privire la tema simpozionului.
Invitați precum Ionel Gae, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Ionel Cojocaru, directorul sucursalei județene a Băncii Transilvania, Liliana Ciomârtan, purtătorul de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița, consilieri județeni, antreprenori și membri ai filialei au subliniat, în intervențiile lor, că buna colaborare între factorii decidenți și mediul de afaceri și sincronizarea oportunităților de dezvoltare stau la baza progresului oricărei comunități.
Cu acest prilej a fost semnat și proiectul de parteneriat educațional Formal, nonformal și informal în educația economică a elevilor – Știință și responsabilitate în contabilitate, parteneriat în baza căruia se va organiza un concurs județean al elevilor din liceele tehnologice cu profil economic.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane