CECCAR Iași: Concurs de contabilitate – Astăzi student, mâine expert contabil
Numărul 22, 12-18 iunie 2018 » Agenda CECCAR
Studenții specializării Contabilitate și informatică de gestiune (CIG) de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au avut ocazia să-și probeze abilitățile profesionale cu prilejul celei de-a II-a ediții a concursului Astăzi student, mâine expert contabil, desfășurată la finalul lunii aprilie la inițiativa Filialei CECCAR Iași și a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), în parteneriat cu filialele Botoșani și Neamț ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România și societăți de expertiză contabilă. Concursul, despre care am amintit într-un număr anterior al publicației noastre, și-a propus verificarea modului în care studenții de la specializarea contabilitate pot aplica în practică cunoștințele pe care le-au dobândit în facultate.
Cu privire la această acțiune, președintele Filialei CECCAR Iași, prof. univ. dr. Costel Istrate, a declarat: „Pentru al doilea an la rând, Filiala CECCAR Iași a participat, ca principal partener, la organizarea și derularea concursului Astăzi student, mâine expert contabil. Experiențele acumulate la ediția precedentă și numărul mai mare de participanți au constituit premise suficiente pentru a asigura succesul deplin al concursului. Cei peste 70 de studenți care au participat la categoriile începători și avansați sunt dovada interesului major pe care acțiunea noastră îl suscită în mediul universitar. Alături de partenerii noștri principali – colectivul de contabilitate al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din carul celei mai vechi universități din țară – Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) – am reușit să scoatem încă o dată în evidență faptul că studenții dau dovadă de abilități, competențe și curaj în abordarea unor probleme îndeosebi practice”.
Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc recent, eveniment la care au participat Cristina Elena Dorneanu, membru în Consiliul Superior al CECCAR, decanul FEAA – prof. univ. dr. Dinu Airinei, Viorel Alexandru, președintele Filialei CECCAR Botoșani, Adrian Vasile Huci, președintele CECCAR Filiala Neamț, Mihaiela Crușitu, director executiv al CECCAR Filiala Iași, precum și cadre didactice ale FEAA: Iuliana Georgescu, Toma Constantin, Florin Dimitriu, Leontina Păvăloaia, Mihai Carp, Bogdan Robu, Corina Chersan, Roxana Dicu, Daniela Mardiros, Bogdan Afrăsinei, Ioan Grigoriu și Eusebiu Vreme din partea CAFR, precum și reprezentanți ai numeroase firme partenere.
Discursurile invitaților s-au axat pe importanța pregătirii practice a studenților, acest lucru fiind confirmat și de premianții ediției de anul trecut, care lucrează în prezent în cadrul unor societăți de profil care le-au oferit stagii de practică pentru a-i ajuta să dobândească experiență practică.
Învățământul superior joacă un rol cheie în pregătirea profesioniștilor domeniului financiar-contabil.
Prof. univ. dr. Georgescu Iuliana – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași, a declarat: „Misiunea învățământului superior contabil este să se preocupe atât de pregătirea teoretică, cât și de cea practică a studenților de astăzi, care sunt profesioniștii contabili de mâine, pentru a fi capabili să răspundă exigențelor tot mai ridicate ale pieței. Importantă pentru creșterea calității nivelului de pregătire a viitorilor profesioniști contabili este legătura cu profesia. Organismul profesional CECCAR s-a dovedit a fi un partener extrem de activ și interesat de stimularea tinerei generații pentru ridicarea nivelului de pregătire, de atragerea spre valorile și principiile contabile, de susținerea și promovarea activității profesiei, implicându-se în diverse acțiuni.Mulțumim, pe această cale, tuturor celor care au fost alături de noi în organizarea acestei a doua ediții a concursului și, în speranța că va deveni o tradiție, vă așteptăm și la următoarele ediții.”
Și președintele CECCAR Botoșani, Viorel Alexandru, a adresat câteva cuvinte, spunând că „utilitatea publică a profesiei înseamnă, pe lângă furnizarea de servicii profesionale către beneficiari, colaborare cu organizațiile patronale, instituțiile statului, instituțiile de învățământ și, mai ales, implicare activă în susținerea și promovarea valorilor contabilității, ale profesiei contabile, a beneficiilor și elementelor de plusvaloare pe care contabilitatea, informația contabilă și profesioniștii contabili le pot oferi spațiului public.
Acțiunea, inițiată de Filiala Iași în colaborare cu FEAA, se încadrează perfect în conștientizarea tinerilor asupra perspectivelor profesiei contabile. Felicitări organizatorilor! Ne bucură faptul că am reușit să ne menținem postura de parteneri și la această ediție a concursului și, sperăm noi, să fim parteneri permanenți ai acestui eveniment frumos, important și de apreciat pentru profesia contabilă. Satisfactia noastră este cu atat mai mare dacă ne gândim la faptul că participarea filialei Botoșani nu s-a oprit doar la nivelul de reprezentare, ci a existat o implicare mult mai amplă, prin contribuția celor opt societăți de expertiză membre care au sprijinit material acest concurs.
Trecând la actorii principali ai evenimentului, doresc să vă felicit, dragi tineri, pentru curajul de a parcurge emoțiile acestui concurs, dar și pentru rezulatatele obținute și preocupările voastre de a deveni buni profesioniști în domeniul contabilității. Vă încurajez să deveniți experți contabili, suflul profesional al tinerei generații fiind binevenit întotdeauna”.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile