CECCAR Iași: Filiala, partener al seminarului științific Convergenţă şi armonizare în raportarea financiară şi audit – ediţia a IV-a
Numărul 23, 25 iunie - 1 iulie 2019 » Agenda CECCAR
La sfârşitul lunii mai a.c., Filiala CECCAR Iaşi a participat, în calitate de partener, la lucrările seminarului Convergenţă şi armonizare în raportarea financiară şi audit, reuniune ştiinţifică ajunsă în 2019 la cea de-a IV-a ediţie. Filiala Corpului a fost reprezentantă la eveniment de prof. univ. dr. Costel Istrate și ec. Mihaiela Crușitu, președintele, respectiv directorul executiv, prilej pentru sublinia importanța și rolul profesionistului contabil în asigurarea unor informații financiare de calitate.
„Masteranzii din cadrul programului de master Contabilitate, Expertiză şi Audit (acreditat CECCAR şi recunoscut ACCA) au susţinut, în plen, o serie de lucrări ştiinţifice în care au abordat diferite aspecte din domeniul sistemelor contabile comparate. Tematica lucrărior a variat de la subiecte care tratează rolul profesionistului contabil la nivel naţional şi internaţional, la diferenţele dintre principalele sisteme de raportare/contabile internaţionale, la evoluţia normelor internaţionale de raportare financiară sau utilizarea unor principii contabile în teoria şi practica de la nivel mondial”, au transmis oficialii filialei CECCAR.
Întocmai ca și la edițiile anterioare ale seminarului, CECCAR s-a implicat în identificarea și susținerea studenților cu rezultate deosebite, fiind premiați tinerii care au prezentat cele mai bune articole științifice. „În data de 10 iunie 2019, în cadrul festivităţii de premiere, cei mai buni masteranzi, care s-au remarcat prin maniera originală şi, totodată academică de susţinere a lucrărilor, au fost premiaţi de către CECCAR, fiindu-le acordate vouchere care asigură înscrierea gratuită a acestora la examenul de acces în profesie”, au conchis oficialii filialei.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național