CECCAR, implicat în dezbaterile inițiate de MFP pe tema OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale
Numărul 34, 10-16 septembrie 2019 » Agenda CECCAR
Președintele Consiliului superior al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, a participat miercuri, 4 septembrie a.c., alături de dr. Marcel Vulpoi, conf. univ. dr. Adriana Popa și lect. univ. dr. Radu Ciobanu, la o întâlnire de lucru pentru dezbaterea unor aspecte practice cu privire la aplicarea OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 648 din 5 august 2019.
Ședința face parte dintr-o serie de întâlniri organizate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale de profil, din care fac parte experții independenți (printre care și experții contabili activi, înscriși în Tabloulul Corpului, care dețin viza anuală de exercitare a profesiei) care urmează să întocmească planul de restructurare pentru contribuabilul care solicită restructurarea obligațiilor bugetare principale, similar planului de reorganizare în cazul insolvenței și a testului creditorului privat prudent.
Prin actul normativ amintit au fost aprobate măsuri de acordare a unor facilități fiscale în funcție de valoarea obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018. Dezbaterile au abordat principalele prevederi ale OG nr. 6/2019, precum și ale OMFP nr. 2.810 din 26 august 2019 pentru aprobarea procedurii de aplicare a măsurilor de restructurare e obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 în cazul debitorilor care au datorii principale în cuantum mai mare sau egal cu suma de un milion lei. O prezentarea detaliată a prevederilor celor două acte normative, precum și clarificările rezultate în urma întâlnirii sunt disponibile în revista CECCAR Business Magazine.
Cu privire la ordonanța amintită am informat, la momentul publicării în Monitorul Oficial, în revista noastră online.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice