CECCAR Maramureș: Concursul Business Plan – faza județeană
Numărul 14, 10-16 apr. 2024 » Agenda CECCAR
Etapa județeană a competiției Business Plan, desfășurată la Liceul Teologic Penticostal din Baia Mare, a reunit elevi din liceele maramureșene care studiază prin metoda firmelor de exercițiu. Acest procedeu interactiv de învățare se concentrează pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin integrarea și aplicarea interdisciplinară a cunoștințelor și competențelor teoretice dobândite de elevi.
Planurile de afaceri înscrise în competiție au fost evaluate de o comisie din care au făcut parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai mediului local de business și academic. CECCAR a fost reprezentat la eveniment prin președintele Consiliului filialei Maramureș, conf. univ. dr. Constantin Cucoșel.
„Familiarizarea cu activitățile specifice mediului economic real, dezvoltarea de competențe necesare unui întreprinzător dinamic, încurajarea competiției și asumarea de responsabilități sunt aspecte care-i fac câștigători pe toți elevii participanți. Felicitări tuturor participanților!”, a declarat reprezentantul CECCAR.
La faza județeană a concursului Business Plan au participat, din partea Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, firmele de exercițiu Revoire și Life Events, Liceul Tehnologic „Marmația” din Sighetul Marmației fiind reprezentat prin Perfect Events și Galante, iar F.E. Royal Taste a fost firma de exercițiu propusă de Liceul Teologic Penticostal din Baia Mare, care s-a clasat pe locul I și va reprezenta județul Maramureș la etapa regională a competiției, programată să se desfășoare la Cluj-Napoca în data de 23 aprilie 2024.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național