CECCAR Maramureș: Insolvența – între pericol și oportunitate. Profesioniștii contabili, în dialog cu mediul de afaceri despre reorganizarea judiciară a companiilor
Numărul 19, 15-21 mai 2024 » Agenda CECCAR
Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, numărul societăților din județul Maramureș care au intrat în insolvență în primele trei luni din 2024 a crescut cu aproape 50% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În intervalul 1 ianuarie – 31 martie 2024, 52 de firme din Maramureș au intrat sub prevederile Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. În acest context, joi, 25 aprilie a.c., a avut loc evenimentul Insolvența – între pericol și oportunitate, care a reunit zeci de antreprenori locali și profesioniști contabili la un dialog constructiv despre gestionarea riscurilor în afaceri și insolvența, un subiect de mare actualitate în domeniul economic. Evenimentul a fost organizat de Asociația Întreprinzătorilor din Maramureș (AIM).
„Ca întreprinzători e important să cunoaștem consecințele unei astfel de situații asupra partenerilor noștri de afaceri: furnizori sau clienți, să știm ce putem face pentru a ne proteja. Un subiect interesant, dar tratat de mediul de afaceri precum cancerul în medicină: știm că există, ne temem de el, dar preferăm să nu discutăm. Prevenirea este la fel de importantă în economie ca și în sănătate!”, a transmis Diana Iluț, președintele AIM.
Profesioniștii contabili membri CECCAR, în calitate de consilieri de încredere ai antreprenorilor, oferă soluții integrate și contribuie activ la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, a economiei. Reprezentanții CECCAR – Constantin Cucoșel, președintele Filialei CECCAR Maramureș, și Daniela Rodica Cozma, auditor de calitate – au adus o perspectivă valoroasă privind reglementările și practicile contabile legate de insolvență, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a acestui fenomen.
De asemenea, la eveniment au participat și experți în insolvență, Mircea Deaconu și Florian Mateiță, care au prezentat informații privind apariția insolvenței, efectele acesteia și cum pot fi aceste situații gestionate eficient. Peste 1.800 de firme și PFA au intrat în insolvență în primul trimestru din 2024 la nivel național, potrivit datelor ONRC. Cele mai multe societăți intrate în insolvență au fost înregistrate în București, 332, pe locurile următoare clasându-se județele Cluj, cu 153 insolvențe, Bihor – 151 și Timiș – 108. Cele mai puține insolvențe s-au consemnat în județele Harghita, Mehedinți și Olt.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane