CECCAR Mehedinți: Prevederile unor acte normative de interes pentru profesie, abordate de membrii filialei cu specialiști ai Fiscului
Numărul 39, 15-21 oct. 2019 » Agenda CECCAR
Joi, 10 octombrie a.c., Filiala CECCAR Mehedinți a organizat o masă rotundă pe teme fiscale la care au participat experți contabili, contabili autorizați, reprezentanți din executivul filialei – Simona Firulescu și Mirela Benedicta Filip, coordonatorul, respectiv auditorul de calitate al filialei –, precum și doi specialiști ai Serviciului de metodologie din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice, Iriza Sever și Bogdan Doandeș.
„Cu prilejul acestei întâlniri profesionale au fost abordate prevederile mai multor acte normative, între care amintim următoarele: OPANAF nr. 2.288/2019 privind procedura de transfer al sumelor recuperate în cadrul asistenței reciproce la recuperare și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare, OMFP nr. 3.126/2019 pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii și privind modificarea OMFP nr. 2.810/2019 pentru aprobarea procedurii de aplicare a măsurilor de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 în cazul debitorilor care au datorii principale în cuantum mai mare sau egal cu suma de un milion lei și OPANAF nr. 2.547/2019 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare”, au transmis reprezentanții filialei Corpului.
Totodată, delegații AJFP au prezentat facilitățile de care pot beneficia întreprinderile nou-înființate sau întreprinderile în activitate conform HG nr. 476/2018 privind modificarea și completarea HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile