CECCAR Mehedinți: Prevederile unor acte normative de interes pentru profesie, abordate de membrii filialei cu specialiști ai Fiscului
Numărul 39, 15-21 oct. 2019 » Agenda CECCAR
Joi, 10 octombrie a.c., Filiala CECCAR Mehedinți a organizat o masă rotundă pe teme fiscale la care au participat experți contabili, contabili autorizați, reprezentanți din executivul filialei – Simona Firulescu și Mirela Benedicta Filip, coordonatorul, respectiv auditorul de calitate al filialei –, precum și doi specialiști ai Serviciului de metodologie din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice, Iriza Sever și Bogdan Doandeș.
„Cu prilejul acestei întâlniri profesionale au fost abordate prevederile mai multor acte normative, între care amintim următoarele: OPANAF nr. 2.288/2019 privind procedura de transfer al sumelor recuperate în cadrul asistenței reciproce la recuperare și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare, OMFP nr. 3.126/2019 pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligațiilor de plată accesorii și privind modificarea OMFP nr. 2.810/2019 pentru aprobarea procedurii de aplicare a măsurilor de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 în cazul debitorilor care au datorii principale în cuantum mai mare sau egal cu suma de un milion lei și OPANAF nr. 2.547/2019 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare”, au transmis reprezentanții filialei Corpului.
Totodată, delegații AJFP au prezentat facilitățile de care pot beneficia întreprinderile nou-înființate sau întreprinderile în activitate conform HG nr. 476/2018 privind modificarea și completarea HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale