CECCAR Mehedinți: Studii de caz din sfera contabilității, fiscalității și auditului financiar, explicate stagiarilor filialei
Numărul 10, 19-25 martie 2019 » Agenda CECCAR
Luni, 11 martie a.c., Filiala CECCAR Mehedinți a organizat o întâlnire cu stagiarii, fiind discutate probleme cu privire la studii de caz din sfera contabilității, fiscalității și auditorului financiar. La această acțiune au participat atât stagiari actuali înregistrați în evidența filialei, cât și stagiari care și-au finalizat stagiul în anii anteriori, dar care nu au participat sau nu au promovat examenul de aptitudini.
În suportul de curs, întocmit de lectorul Dumitrescu Serju, șeful Biroului stagiu și dezvoltare profesională continuă din cadrul filialei Corpului, s-au regăsit șase studii de caz majore, despre implicațiile contabile și fiscale generate de emiterea de obligațiuni, achitarea dobânzilor și rambursarea obligațiunilor, implicațiile contabile și fiscale generate de achitarea arendei de către o societate comercială unei persoane fizice pentru un teren agricol în suprafață de 3,6 ha luat în arendă, efectuarea ajustărilor generate de existența în evidența contabilă a unei societăți comerciale a unor mijloace fixe pe care nu le mai deține efectiv.
Un alt studiu de caz a vizat tratamentul contabil și fiscal generat de cesionarea părților sociale deținute de către un nerezident la o societate comercială din România. Lectorul a mai explicat stagiarilor și aspecte privind înregistrarea eronată a unor sume ca intrări de mijloace fixe, deși în fapt sumele făceau referire la un avans pentru achiziționarea de mijloace fixe, respectiv modul de înregistrare în contabilitate a unor obligații suplimentare de plată constatate în urma efectuării unui control de către organul fiscal. (D.C.)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice