CECCAR, partener al Sesiunii științifice studențești – proiect al Facultății de Contabilitate și Informatică și Gestiune, ASE București
Numărul 15, 17-23 apr. 2024 » Agenda CECCAR
Vineri, 5 aprilie, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune a Academiei de Studii Economice (ASE) din București a organizat Sesiunea științifică studențească, manifestare cu tradiție prin care tinerii studenți, viitori economiști, au șansa de a-și prezenta rezultatele cercetărilor derulate sub coordonarea cadrelor didactice universitare. Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a fost partener al evenimentului, reafirmând rolul de lider al organismului profesional în formarea și dezvoltarea continuă a noii generații de profesioniști contabili.
CECCAR a fost reprezentat în cadrul evenimentului de conf. univ. dr. Adriana Florina Popa, expert contabil și coordonator al Institutului Național de Dezvoltare Profesională Inițială și Continuă din cadrul CECCAR.
În cadrul evoluției continue a peisajului educațional-contabil și a implicațiilor acestuia pentru mediul academic și organismele profesionale, CECCAR evidențiază angajamentul său față de promovarea inovației și cercetării în domeniu. În acest sens, pentru a încuraja tinerii să devină Next-Generation Accountants, CECCAR a premiat performanța, oferind câștigătorilor vouchere care substituie taxa de înscriere la Examenul de acces la stagiul CECCAR și pentru accesarea gratuită a unor publicații de specialitate ce vor ajuta tinerii să se pregătească pentru a deveni profesioniști contabili.
Manifestarea științifică a fost dedicată studenților înscriși la programe de licență și masterat și a abordat teme de actualitate, esențiale pentru viitorul profesiei contabile. Printre subiectele discutate s-au numărat: analiza istorică și adaptarea la prezent a contabilității, impactul evoluției tehnologice asupra practicilor contabile, tranziția de la contabilitatea tradițională la raportarea standardizată SAF-T și provocările digitalizării în domeniul TVA și facturare electronică. De asemenea, au fost abordate teme precum adaptarea la taxarea specifică economiei digitale, importanța eticii în contabilitate și diferențele generaționale în cadrul profesiei.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial