CECCAR, participant la Forumul OECD 2017 și Conferința Consiliului ministerial de la Paris
Numărul 22-23, 13-26 iunie 2017 » Agenda CECCAR
Lideri și factori de decizie din toate sectoarele societății civile – actuali și foști șefi de stat și de guvern, directori executivi, lideri din mari ONG-uri și sindicate, membri proeminenți din media și universități de renume – se reunesc anual la Paris pentru a dezbate cele mai presante provocări economice și sociale cu care se confruntă societatea.
Anul acesta, Forumul OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) a avut loc în perioada 6-7 iunie, la Centrul de conferințe al organizației, fiind urmat de Conferința Consiliului ministerial, în zilele de 7 și 8 iunie.
Un delegat al CECCAR a fost prezent la ambele manifestări, constituite în evenimentul anului, care rezumă mega-tendințele economice, financiare, ecologice și sociale globale.
Principala temă a Forumului de anul acesta a fost Concilierea decalajelor în contextul unei accentuări a populismului și naționalismului, al crizei încrederii și al unor evoluții tehnologice rapide. Sesiunile și atelierele Forumului s-au concentrat pe mai multe tipuri de decalaje care au devenit evidente în ultimii ani: decalajele economice și sociale; diferența urban-rural; decalajele între generații; diferențele între sexe; transformările într-o lume digitalizată; pierderea încrederii într-un sistem economic global; competiția și conduita responsabilă în afaceri.
Conferința Consiliului ministerial 2017 a fost prezidată de prim-ministrul danez. Anual, ședința reunește miniștri din statele membre și partenere pentru a analiza politicile care ar putea conduce la o globalizare incluzivă și care ar putea răspunde mai bine preocupărilor dinamice ale cetățenilor.
Temele dezbătute în cadrul ședinței Consiliului ministerial au fost: perspectivele economice; bilanț asupra globalizării; direcțiile strategice ale secretarului general; politicile naționale care pot asigura dezvoltarea indivizilor, a firmelor, regiunilor și orașelor într-un mediu deschis și digitalizat; crearea unei globalizări incluzive; comerț și investiții internaționale în beneficiul tuturor.
Mai multe detalii despre programul Forumului, temele de discuții, vorbitori și înregistrările video sunt disponibile pe site-ul evenimentului.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial