CECCAR se alătură demersului de susținere a Declarației cu privire la climă, emisă de ISSB
Numărul 45, 15-21 nov. 2023 » Direct de la sursă
Susținerea standardului de referință al ISSB în cadrul COP28: „Riscurile climatice au un impact din ce în ce mai mare asupra companiilor și capitalului. Așadar, ca răspuns la apelurile la acțiuni climatice din cadrul COP28, susținem înființarea unei infrastructuri de piață care să faciliteze prezentări de informații legate de climă consecvente și comparabile la nivel global. Ne asumăm un angajament față de avansarea adoptării și utilizării standardului legat de climă al ISSB ca standard global de referință în domeniul climei.”
IFAC, în calitate de voce globală a profesiei contabile, încurajează toate organizațiile membre să susțină această declarație. Susținerea declarației de către IFAC reprezintă un apel la acțiuni îmbunătățite și mai bine coordonate ale profesiei contabile pentru a contribui la stimularea unui sistem global îmbunătățit de raportare .
În anticiparea evenimentului global COP28, ISSB a prezentat Declarația cu privire la climă, document care marchează un pas semnificativ în prioritizarea agendei climatice și valorificarea beneficiilor prezentărilor de informații eficiente. Declarația cuprinde diverse domenii esențiale, inclusiv stimularea colaborării dintre sectoarele de activitate, reducerea emisiilor de carbon și creșterea alocării de finanțări destinate acestui scop.
CECCAR a răspuns pozitiv la apelul IFAC, alăturându-se inițiativei ISSB și semnând Declarația care va fi lansată în cadrul COP28, eveniment ce va avea loc în perioada 30 noiembrie–12 decembrie 2023 în Dubai, Emiratele Arabe Unite.
Mai multe detalii despre apelul IFAC, precum și despre inițiativele organismului internațional pentru susținerea rolului profesiei contabile în facilitarea acțiunilor legate de climă regăsiți pe site-ul IFAC.
Articolul poate fi accesat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română, cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, prin butonul dedicat.
Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane