CECCAR și Colegiul Economic „Virgil Madgearu”: Prima ediție a concursului „Micul expert contabil”
Numărul 22, 8-14 iunie 2022 » Agenda CECCAR
Miercuri, 8 iunie a.c., a avut loc ceremonia de premiere a elevilor care au obținut cele mai bune rezultate la prima ediție a concursului Micul expert contabil, organizat de Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, în parteneriat cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), cu susținerea Ministerului Educației.
Ceremonia de premiere a avut loc în cadrul Cercului Pedagogic desfășurat la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, cu tema Disciplinele economice în context european. La eveniment au participat reprezentanți ai CECCAR și Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, alături de cadre didactice și elevi ai liceului amintit.
Elevi de clasa a XI-a din unități de învățământ preuniversitar de prestigiu din București s-au întrecut pentru a obține titlul de Micul expert contabil. Pentru că CECCAR apreciază performanța, cei 11 câștigători ai competiției, elevi ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, Școlii Superioare Comerciale „Nicolae Kretzulescu”, Colegiului Economic „Costin C. Kirițescu”, Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, au primit premii și vouchere în baza cărora se vor putea înscrie gratuit la examenul de acces la stagiu.
Rezultatele concursului au fost rodul implicării profesorilor coordonatori și al eforturilor depuse de elevi pentru a ajunge la performanță. Micii experți contabili de azi vor deveni adevărați profesioniști peste câțiva ani, iar unul dintre obiectivele CECCAR este de a contribui la educația acestora. De altfel, performanța în profesia contabilă nu este posibilă fără învățare continuă, iar încurajarea elevilor pentru a conștientiza nevoia de învățare continuă este o constantă ce caracterizează profesorii.
Îi felicităm pe elevi pentru rezultate și îi felicităm pe profesori pentru implicarea în formarea de noi profesioniști în domeniul financiar-contabil.
Iar dacă elevii vor decide ca după finalizarea liceului să își continue drumul în domeniul economic, nu trebuie să uităm că prin intermediul proiectelor pe care CECCAR le derulează în prezent pentru facilitarea tranziției studenților înscriși la studii economice spre piața muncii, organismul profesional, alături de universități și de angajatori din domeniul financiar-contabil, vizează crearea unui mecanism eficient de orientare în carieră a studenților. Oferindu-le acestora șansa de a face practică în societăți autorizate să desfășoare servicii în domeniul financiar-contabil, CECCAR ajută studenții să vadă adevăratul potențial al profesiei contabile, oferindu-le acestora șansa de a deveni angajați încă din timpul facultății. Proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul I, confinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, asigură sprijin pentru tranziția de la educație la piața muncii pentru minimum 322 de studenți nu doar prin programe de practică, ci și prin cursuri de antreprenoriat, webinarii pe subiecte precum managementul timpului, pregătirea CV-ului și a interviului de angajare și alte activități care vin să completeze cunoștințele pe care studenții le-au acumulat în anii de studiu.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial