CECCAR Suceava, partener al Olimpiadei Naționale a Economiștilor în Formare
Numărul 26-27, 11-24 iulie 2017 » Agenda CECCAR
Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit, în perioada 28-30 iunie a.c., etapa la nivel național a Olimpiadei Naționale a Economiștilor în Formare. Filiala Suceava a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a fost partener al evenimentului, desfășurat sub egida Asociației Facultăților de Economie din România (AFER).
Competiția, în care sunt implicate facultățile cu programe de studii economice membre ale Asociației, urmărește stimularea performanței în pregătirea profesională a studenților, precum și aprofundarea competențelor de cercetare științifică în domeniul economic, dezvoltarea aptitudinilor de lucru și comunicare în echipă. Olimpiada se desfășoară pe două niveluri de pregătire universitară – licență și masterat – și constă în elaborarea unei lucrări științifice și prezentarea acesteia comisiei de jurizare și celorlalți competitori.
Peste 90 de studenți de la 18 universități românești s-au înscris în competiția din acest an, fiind prezentate și evaluate peste 50 de lucrări pe programele de studii amintite, acoperind diferite teme, de la protecția mediului din perspectivă contabilă la practicile de raportare integrată.
Luminița Paula Chihai, președintele Filialei CECCAR Suceava, s-a aflat alături de viitorii economiști la sesiunea de comunicări, împreună cu prof. univ. dr. Carmen Năstase, decanul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean – Departamentul Economie, Informatică economică și Gestiunea afacerilor al facultății, cadre universitare de la facultățile de profil participante.
În calitate de partener al manifestării, filiala a acordat premii speciale Profesia contabilă – o carieră de succes studenților care au prezentat cele mai bune lucrări. Cu acest prilej, le-au fost prezentate tinerilor oportunitățile pe care le oferă profesia contabilă și etapele care trebuie parcurse pentru a deveni expert contabil sau contabil autorizat.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial