CECCAR Suceava: Șezătoare cu experți contabili. Despre etică profesională și atribuțiile expertului judiciar
Numărul 5, 13-19 feb. 2018 » Agenda CECCAR
Joi, 8 februarie a.c., a avut loc o nouă ediție a Șezătorii cu experți contabili, eveniment devenit deja tradițional, desfășurat la sediul Filialei Suceava a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR). De această dată, gazde ale reuniunii au fost experții contabili Maria Konicki și Andra Rotaru și, timp de trei ore, profesioniști contabili, membri ai filialei Corpului, au discutat, într-o atmosferă destinsă, aspecte importante pentru profesie. La eveniment, din partea filialei, au participat Luminița Paula Chihai, președintele CECCAR Suceava, Loredana Iulia Mihăilă, vicepreședintele filialei, și Filip Șerban, auditorul de calitate.
Pornind de la tema întâlnirii, Standardul profesional 35, au fost purtate discuții despre atribuțiile expertului judiciar, despre etică și limitele pronunțării acestuia într-o expertiză. De asemenea, participanții la șezătoarea organizată la sediul CECCAR Suceava au dezbătut problema estimării prejudiciilor într-un dosar de evaziune fiscală. Un alt subiect important a fost cel privind secretul profesional – experții au obligația de a nu dezvălui datele puse la dispoziția lor pentru efectuarea expertizei și de a nu comunica avocaților aspecte care țin de expertiză. Nu în ultimul rând, un alt subiect din Standarul profesional nr. 35 care a fost tratat la reuniune a fost cel privind independența profesionistului.
Viitoarea ediție a Șezătorii cu experți contabili va avea loc joi, 1 martie a.c., „când, în Bucovina, este obiceiul ca fetele să dea mărțișoare băieților, în semn de considerație și respect”, au anunțat oficialii Filialei CECCAR Suceava, iar gazde vor fi Elena Artimon și Petronela Bădeliță.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial