CECCAR Timiș: Conferința Contabilitatea și profesia contabilă în anul Centenarului
Numărul 1, 15-21 ian. 2019 » Agenda CECCAR
Filiala CECCAR Timiș a organizat, împreună cu Departamentul Contabilitate și Audit al Universității de Vest din Timișoara (UVT), spre finalul anului precedent, Conferința Contabilitatea și profesia contabilă în anul Centenarului, eveniment științific de mare importanță la care au participat, alături de profesioniști contabili, cadre didactice din marile centre universitare ale țării și Chișinău, specialiști în fiscalitate.
Alături de președintele Consiliului Superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, expert contabil, în deschiderea conferinței, importanți oficiali ai unor instituții publice și autorități centrale și locale au transmis mesaje de bun venit participanților: prof. univ. dr. Viorel Negru, președintele Senatului UVT; dr. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș; Adrian Pau, deputat, membru al Comisiei pentru buget, prof. univ. dr. Nicoleta Sîrghi, prodecan al Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, dr. Emilia Iordache, director în cadrul Ministerului Finanțelor Publice și alumn al UVT.
În prima secțiune a conferinței, Profesia contabilă în anul Centenarului, moderată de prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, președintele Consiliului Filialei CECCAR Timiș, s-au numărat printre speakeri președintele Consiliului Superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, prof. univ. dr. Maria Manolescu și dr. Emilia Iordache.
Printre specialiștii care au discutat în cea de-a doua secțiune a conferinței, pe tema Știința contabilității în anul Centenarului României: trecut, prezent și viitor (moderată de prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova), s-au regăsit prof. univ. dr. Dorel Mateș (președintele Consiliului Filialei CECCAR Arad), prof. univ. dr. Costel Istrate (președintele Consiliului Filialei CECCAR Iași) și prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget (președintele Consiliului Filialei CECCAR Timiș).
În cel de-al treilea panel, Contabilitatea în România Mare, au dezbătut aspecte importante din istoria profesiei contabile conf. univ. dr. Alin Constantin Dumitrescu, conf. univ. dr. Attila Szora Tamas (Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia), conf. univ. dr. Lilia Grigoroi (decanul Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, Academia de Studii Economice a Moldovei). Intitulată Școala doctorală românească de contabilitate, a patra secțiune a reuniunii a reunit doctoranzi și masteranzi, care și-au prezentat rezultatele cercetărilor științifice, discuțiile fiind moderate de Maria Ștefana Dima, cercetător științific I, și prof. univ. dr. Nicoleta Farcane.
Ultima secțiune, cu tema O sută de ani de contabilitate în România, a reunit din nou, în discuții captivante despre profesie, cadre didactice din marile centre universitare ale țării: prof. univ. dr. Dumitru Matiș (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Niculae Tabără (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), prof. univ. dr. Mihai Ristea (Academia de Studii Economice din București), prof. univ. dr. Constanța Iacob (Universitatea din Craiova) și prof. univ. dr. Ion Pereș (Universitatea din Timișoara).
„Conferința Contabilitatea și profesia contabilă în anul Centenarului a fost un eveniment de suflet, care a evidențiat faptul că profesia contabilă a contat în istoria modernă a României ca factor de accelerare a dezvoltării și element generator de siguranță al construcției societății românești. Le mulțumesc colegilor din Filiala CECCAR Timiș și celor din Departamentul Contabilitate și Audit pentru susținere și participare. Prezentările și schimburile de opinii au fost utile și au reliefat faptul că diversitatea generează unitate, iar Timișoara este nu numai un model, dar și un factor de coeziune și progres”, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, președintele Consiliului Filialei CECCAR Timiș.
„Acum 21 de ani, ziua de 23 noiembrie a fost aleasă pentru sărbătorirea profesiei de economist. Cu ocazia acestei sărbători profesionale anuale, Filiala CECCAR Timiș organizează la UVT conferința Contabilitatea și profesia contabilă în anul Centenarului. Ne bucurăm de prezența multor colegi, prestigioși economiști din Cluj Napoca, Iași, București, Chișinău și Alba Iulia. Centenarul României constituie un moment cu adevărat important pentru economiștii timișeni, care au dedicat ediția din acest an sărbătorii noastre naționale”, a menționat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice