CECCAR Timiș și Universitatea de Vest: Concertul îndrăgitului interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, cadoul special pentru timișoreni în Anul Centenarului
Numărul 45, 20-26 nov. 2018 » Agenda CECCAR
Joi, 22 noiembrie a.c., de la ora 19.00, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) oferă un cadou special timișorenilor, în spiritul valorilor și tradițiilor românești: concertul îndrăgitului interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de formația Crai Nou.
Spectacolul va avea loc în Aula Magna a UVT, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.
„Nicolae Furdui Iancu întruchipează spiritul valorilor românești. Este o bucurie să putem oferi, alături de partenerii noștri de la CECCAR, acest cadou timișorenilor, mai ales că ne aflăm în anul Centenarului și în pragul sărbătoririi Zilei Naționale. Promovarea adevăratelor valori este una dintre prioritățile noastre, este un act de normalitate, prin care susținem dezvoltarea corectă a societății noastre, prin care ne propunem să arătăm încotro vrem să ne îndreptăm în următorii 100 de ani”, a menționat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
„Dincolo de a fi oameni ai cifrelor, profesioniștii contabili au probabil cel mai nobil suflet, sensibili la tot ceea ce este frumos și reprezentativ pentru națiunea română. La Timișoara, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România va organiza în perioada 22-23 noiembrie conferința Contabilitate și profesia contabilă în anul Centenarului, iar seara ne vom bucura, împreună, alături de un român autentic: Nicolae Furdui Iancu. Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara va fi, pentru mulți dintre noi, o revedere, într-un context deosebit, mai ales că suntem în pragul sărbătoririi Zilei Naționale din anul Centenarului”, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, președintele Consiliului Filialei CECCAR Timiș.
„Născut în satul Poiana din județul Alba, Nicolae Furdui Iancu a debutat ca interpret la sfârșitul anilor ’70, la Festivalul de Folclor din Drobeta Turnu-Severin, unde a câștigat premiul I. În 1985 a avut prima apariție televizată, în cadrul emisiunii «Tezaur folcloric», de la TVR. În același an, a câștigat premiul I la Festivalul de Folclor «Steaua Dunării» din Galați și a obținut, apoi, marele premiu la concursul «Floarea din Grădină». În 1987, a înființat grupul folcloric «Crai Nou», alături de care ne va încânta în Aula Magna a UVT, joi, 22 noiembrie”, se mai menționează în comunicatul dat publicității de reputata instituție de învățământ superior din „inima” Banatului.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial