CECCAR Timiș și Universitatea de Vest din Timișoara: Prima ediție a Conferinței Regionale de Contabilitate și Fiscalitate
Numărul 24-25, 26 iunie - 9 iulie 2018 » Agenda CECCAR
În perioada 15-16 iunie a.c., Filiala CECCAR Timiș, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, a organizat prima ediție a Conferinței Regionale de Contabilitate și Fiscalitate, eveniment la care au luat parte peste 250 de profesioniști contabili din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.
Prima prezentare, aparținând dr. Vladimir Marinescu, avocat de profesie, a vizat Reconsiderarea contabilă și fiscală a TVA din perspectiva recalificării prețurilor de transfer, iar următorul speaker, expertul contabil conf. univ. dr. Alin Dumitrescu, a susținut o lucrare intitulată Incidențe contabile și fiscale ale reevaluării activelor imobilizate corporale. Dr. Patricia Homorodean, director executiv Inspecție Fiscală în cadrul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara, a susținut o comunicare pe tema aplicării uniforme a procedurilor fiscale, moment urmat de o prezentare cu titlul Documentul justificativ din perspectiva dreptului contabil vs. înscrisurile din perspectiva dreptului fiscal, aparținând expertului contabil prof. univ. dr. Radu Bufan.
Mariana Vizoli, specialist TVA, a tratat tema Aplicabilității directe a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene. Tendințe de modificare a directivelor europene privind operațiunile transfrontaliere, Daniel Iovescu, specialist în prețuri de transfer, Aplicații practice privind dosarul prețurilor de transfer, iar lucrarea lect. univ. dr. Csaba Nasz a vizat aspecte privind administrarea expertizelor tehnice în procesul civil.
În cadrul conferinței au fost expuse, de către avocat dr. George Matei și Bogdan Nanu, aspecte privind facilitățile fiscale pentru programatori și activitatea de cercetare-dezvoltare, iar ultima prezentare, aparținând prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, expert contabil și președintele Filialei CECCAR Timiș, s-a concentrat pe provocările și perspectivele profesiei contabile.
Totodată, la eveniment, a avut loc și prezentarea cărții Tratat de drept fiscal. Volumul II. Drept fiscal al Uniunii Europene, lucrare realizată de Radu Bufan, Jacques Malherbe, Mirela Buliga și Natalia Svidchi.
„Expertul contabil este profesionistul care contează și va conta în orice ecuație de business sau instituțională! Evenimente de acest gen sunt realizate constant, atât la nivel național, cât și, acum, la nivel regional, deoarece Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, ca gestionar al profesiei contabile, este preocupat și pune în dezbatere teme ale viitorului mediului de afaceri, respectiv rolul important pe care îl are profesionistul contabil în domeniul fiscal, rol evidențiat și de diversele studii în domeniu care evidențiază poziția ideală a contabilului pentru a trata cu contribuabilii, autoritățile fiscale și organele de reglementare într-un mediu fiscal în continuă schimbare”, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, președintele Filialei CECCAR Timiș, citat de presa locală.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice