Accounting... reloaded! O carieră de succes într-un domeniu rezilient
Numărul 44, 10-16 nov. 2020 » Agenda CECCAR
Care este rețeta unei cariere de succes în domeniul contabil, ce înseamnă să fii profesionist în acest domeniu și cum se poate adapta profesia contabilă într-un context social și economic în continuă schimbare au fost doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul ediției de marți, 10 noiembrie a.c., a emisiunii Profesioniștii, în interes public, difuzată la CECCAR TV. Ediția de marți a emisiunii Profesioniștii, în interes public a marcat și Ziua Internațională a Contabilității, celebrată anual, la nivel mondial, la 10 noiembrie.
Trecutul, prezentul și perspectivele profesiei contabile în contextul accelerării inovațiilor tehnologice și schimbărilor generate de pandemie au fost dezbătute de moderatorul emisiunii, Gabriela Stan, alături de invitați: Florin Toma, expert contabil, președintele Accountancy Europe, și prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, expert contabil, președintele Consiliului superior al CECCAR.
Cu acest prilej, au fost evidențiate rolul profesioniștilor contabili în susținerea afacerilor afectate de pandemie, acționând în calitate de „medici ai businessului”, după cum a punctat președintele CECCAR, și capacitatea acestora de a se adapta rapid la schimbările de paradigmă impuse de evoluția crizei generate de COVID-19. Noile modele de afaceri, bazate pe outsourcing (externalizarea serviciilor), adaptarea continuă la ceea ce înseamnă volatilitatea cunoașterii (perimarea rapidă a cunoștințelor ca urmare a inovării) și ce pot face profesioniștii contabili pentru a rămâne relevanți într-un mediu marcat de schimbări au fost alte aspecte discutate de invitați.
Înregistrarea integrală a emisiunii este disponibilă pe site-ul CECCAR TV.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național