CECCAR Vâlcea și ITM: Întâlnire de lucru cu tema Modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii – în anul 2019
Numărul 45, 26 nov. - 2 dec. 2019 » Agenda CECCAR
Receptivă ca de fiecare dată la semnalele primite din mediul profesioniștilor contabili privind dificultățile întâmpinate în interpretarea sau aplicarea noutăților legislative, Filiala CECCAR Vâlcea a organizat vineri, 25 octombrie a.c., o întâlnire de lucru la care a participat, alături de experți contabili și contabili autorizați, Livia Nicolae, inspector principal în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).
În prima parte a întâlnirii de lucru, reprezentantul ITM a prezentat modificările și completările aduse în anul 2019 la Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, iar în parte a doua ai avut loc discuții între profesioniștii contabili și invitatul special al întâlnirii pe diferite spețe.
„Pentru că unul dintre subiectele sensibile ale salarizării este modificarea contractului de muncă pentru un angajat, s-au clarificat anumite aspecte privind elementele contractului care se modifică prin acte adiționale și termenele de transmitere a acestora în REVISAL. O situație tot mai des întâlnită este cea a salariaților care pleacă de la angajator fără să anunțe, concedierea lor putând fi dispusă numai după îndeplinirea de către angajator a cercetării disciplinare prealabile. Există, de asemenea, situația salariaților care nu corespund profesional, fiind inapți fizic sau psihic. Având în vedere că nerespectarea oricăreia dintre condițiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia, s-au prezentat situațiile în care se poate găsi la un moment dat angajatorul și care sunt motivele pe care le-ar putea invoca pentru concedierea unui salariat”, au transmis reprezentanții filialei Corpului.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice