CECCAR Vrancea: Tinerii din Focșani și Panciu se pregătesc pentru „Campionatul de contabilitate”
Numărul 43, 30 oct. - 5 nov. 2024 » Agenda CECCAR
În perioada 16-23 octombrie 2024, CECCAR Filiala Vrancea a organizat o serie de întâlniri cu elevi ai claselor a XI-a, filieră tehnologică, profil Servicii, din cadrul Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu și Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. Aceste întâlniri, la care au participat președintele Consiliului filialei, Georgeta Gorghiu, coordonatorul filialei, Mihaela Oțelea-Antonesi, și Alexandru George Gorghiu, expert contabil, au avut ca scop prezentarea organismului profesional și a oportunităților de carieră în domeniul financiar-contabil. Cei trei au subliniat rolul educației financiar-contabile în pregătirea viitoarei generații de profesioniști contabili, adaptată cerințelor viitorului.
Elevilor le-au fost prezentate modalitățile de acces în profesie, avantajele obținerii calificărilor de expert contabil și contabil autorizat, precum și aspecte referitoare la practicarea unei profesii liberale.
În cadrul acestor întâlniri, s-a discutat și despre Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, o inițiativă a Ministerului Educației și CECCAR care își propune să aducă o nouă perspectivă asupra domeniului financiar-contabil în rândul tinerilor. În plus, tinerii au oportunitatea de a-și demonstra și dezvolta cunoștințele teoretice și aplicative într-un cadru competitiv stimulativ.
CECCAR, promotor al educației financiar-contabile, se implică permanent, alături de sistemul educațional din România, în dezvoltarea de mecanisme care să contribuie la formarea de noi generații de liber-profesioniști în domeniul financiar-contabil, caracterizați de valori precum competență, independență, integritate, etică.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane