Cei mai mulți manageri români au în plan să majoreze salariile în 2024 și cer angajaților implicare, inovație și adaptabilitate
Numărul 2, 17-23 ian. 2024 » Analize și sinteze
Șapte din zece manageri iau în calcul creșteri salariale cuprinse între 1% și 10% pentru propriile echipe, în 2024, și își doresc de la angajați implicare, inovație și adaptabilitate, arată concluziile unui studiu de specialitate, citat de Agerpres. Pe de altă parte, doar doi din zece șefi de companie mizează pe măriri salariale cuprinse între 10% și 20%, iar 4% au bugetat pentru anul acesta un avans al remunerațiilor de peste 20% comparativ cu 2023. În același timp, 8% dintre respondenți estimează că nu vor crește remunerațiile, în 2024.
Potrivit studiului realizat de Pronext, peste jumătate dintre cei chestionați (65%) spun că vor face angajări noi în 2024, dar există și 5% care afirmă că vor reduce numărul de angajări, iar 30% se așteaptă la o "înghețare" a recrutărilor.
În ceea ce privește cele mai importante motivații profesionale ale managerilor, acestea vizează autonomia decizională (32%), echilibrul dintre viața personală și cea profesională (30%) și asumarea riscului și a provocării profesionale (22%). În schimb, securitatea financiară este cea mai importantă motivație doar pentru 16% din totalul executivilor.
De asemenea, 46% dintre managerii din România vor aloca lunar dezvoltării în carieră 5% din bugetul total în anul 2024, iar 41% se gândesc la 10% din bugetul disponibil.
În Top 3 al celor mai importante lucruri pentru manageri, în 2024, se află: motivarea echipei coordonate (pentru 46% dintre profesioniști), echilibrul dintre viața personală și cea profesională (pentru 22%) și delegarea competențelor către persoanele potrivite (14%). În plus, nivelul de specializare este important pentru 14% dintre managerii chestionați în cercetarea Pronext.
Pe segmentul abilităților pe care angajații ar trebui să le aibă în 2024, conform profesioniștilor din zona de management, pe listă se găsesc: implicarea (41%), inovația/creativitatea (27%), adaptabilitatea (5%) și conformismul (3%)
La studiu au răspuns 110 executivi din România.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial