#CEMAICITIM – instalație interactivă de citit din mers
Telex » Știri 25 ianuarie 2021
One Night Gallery a lansat iniţiativa #cemaicitim, alături de Curtea Veche Publishing, o campanie dedicată lecturii, care celebrează Ziua Naţională a Culturii printr-o instalaţie de artă ce îmbină cultura şi tehnologia. Acesta va putea fi văzută între 29 şi 31 ianuarie la galeria 1001 Arte, de pe Calea Victoriei 91-93. Proiectul constă în expunerea unei instalaţii de artă, o interfaţă urbană, interactivă spre lumea scrisă, prin care trecătorii se transpun în cititori şi descoperă o multitudine de autori şi pasaje din cărţile scrise de aceştia. Instalaţia va fi expusă în vitrina galeriei astfel încât să fie respectate în continuare măsurile de siguranţă şi, totodată, prin această intervenţie artistică în spaţiul public, să fie accesibilă unui public cât mai larg.
„Experienţa este construită pentru a captiva privitorul într-o manieră experimentală şi pentru a deschide apetitul publicului pentru lectură.
O parte dintre citate vor fi expuse şi pe ecranele din 10 staţii de metrou, timp de o săptămână”, se menţionează într-un comunicat.
Pentru a realiza această culegere digitală de citate, One Night Gallery îşi invită comunitatea să trimită până pe 28 ianuarie citate preferate din cărţile citite, menţionând titlul şi autorul/traducătorul cărţii, printr-un comentariu la postarile dedicate de pe pagina de Facebook sau Instagram One Night Gallery sau direct in documentul de aici. În plus, Curtea Veche Publishing va trimite şi propria selecţie de citate.
Pentru fiecare paragraf primit, One Night Gallery va dona câte o carte pentru copiii dintr-o şcoală din mediul defavorizat, cu titluri stabilite alături de profesori, cu ajutorul Asociaţiei Curtea Veche din colecţia de cărţi retold pentru copiii care au rămas în urmă cu cititul. Toate cărţile donate vor rămâne ale copiilor, iar ţinta acestei iniţiative este de a depăşi 500 de cărţi pentru a ajunge la cât mai mulţi copii.
One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta şi tehnologia într-un nou concept de expoziţie ad-hoc şi care susţine tinerii artişti români.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale