Centenarul profesiei contabile reglementate în România
Numărul Ediție specială, 13 iulie 2021 » Ziua Națională a Contabilului Român
Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună! este sloganul sub egida căruia se desfășoară manifestările dedicate Zilei Naționale a Contabilului Român.
41 de județe și Municipiul București sărbătoresc, la 13 iulie 2021, 100 de ani de la reglementarea profesiei contabile în țara noastră, de la înființarea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.
Experți contabili și contabili autorizați, reprezentanți ai instituțiilor și ai autorităților de reglementare, ai mediului de afaceri se reunesc anual, pentru a sărbători viața profesiei contabile din România și pe practicanții acesteia.
Profesioniștii contabili se confruntă zi de zi cu numeroase provocări la care trebuie să răspundă cu promptitudine, să se adapteze din mers schimbărilor societății și să identifice cele mai potrivite soluții pentru a rămâne competitivi, pentru a asigura sprijinul necesar businessurilor și instituțiilor, prin servicii de înaltă calitate, adaptate la standarde internaționale.
Consilier, confident, analist, facilitator, profesionistul contabil îndeplinește cu succes multiple roluri care conferă siguranță antreprenorilor, managerilor întreprinderilor mici și mijlocii, marilor operatori economici, contribuind la siguranța, la reziliența businessului.
La 100 de ani de la înființare, pornind de la tradiții, organismul profesional care gestionează profesia contabilă în țara noastră aduce în atenție viitorul profesiei contabile, profesie care este parte din nucleul mecanismului economic național, profesie în continuu proces de transformare, care oferă consultanță de calitate businessului, soluțiile integrate puse la dispoziție de profesioniștii contabili fiind concentrate pe siguranța afacerii și pe competitivitate.
100 pentru viitor! Evoluăm împreună!
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial