Centrul de Excelență în Business și Economie, Teleorman: Codul fiscal de la A la Z
Numărul 12, 14-20 iunie 2016 » Agenda CECCAR
CECCAR – Centrul de Excelență în Business și Economie a organizat la Teleorman, la 6 iunie, o sesiune de comunicare și informare intitulată Codul fiscal de la A la Z, susținută de lect. univ. dr. Florin Dobre – șef Birou Fiscalitate CECCAR, secretar general IFA România.
Agenda sesiunii a cuprins informații cu privire la actualizările aduse Codului fiscal și Codului de procedură fiscală. Amintim aici, cu privire la Codul fiscal, prezentarea de informații referitoare la impozitul pe profit, impozitul pe veniturile nerezidenților, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, impozite și taxe locale, prețurile de transfer, impozitul pe venit și contribuțiile sociale, taxa pe valoarea adăugată, accizele. De asemenea, a fost prezentat Codul Vamal Unional, introdus de ANAF la 1 mai a.c., care stabilește proceduri comune și armonizate la nivelul întregii Uniuni Europene, în scopul facilitării activității comerciale.
Pentru a sublinia aprecierea de către membrii prezenți a tematicii și modului de desfășurare a sesiunii de informare, redăm, în continuare, feedback-ul Mihaelei Bărbulescu, expert contabil: „Un seminar cu o temă de maximă actualitate. Felicitări CECCAR Filiala Teleorman pentru organizare! M-am înscris la curs gândind că voi reuși să lămuresc măcar jumătate din neclaritățile pe care le aveam referitoare la noul Cod fiscal și pot să vă spun că după orele de seminar,nu numai că am primit răspuns la toate întrebările pe care le aveam, dar am aflat și despre alte modificări în legislație pe care nu le sesizasem încă. Și asta datorită unei prezentări concise și argumentate sub forma unui material bine structurat, dar în special prestației lectorului – un profesionist cu o viziune amplă asupra fenomenelor din economia românească, cunoscător al problemelor cu care se confruntă contabilii și clienții lor, contribuabilii”.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial