Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică își deschide astăzi porțile, la București
Telex » Știri 9 mai 2023
În campusul Universității Politehnice, se inaugurează astăzi sediul noului Centru european de competențe în materie de securitate cibernetică. Potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, acest centru are ca scop să sprijine inovarea și politica industrială în domeniul securității cibernetice, precum și să dezvolte și să coordoneze proiectele UE în materie de securitate cibernetică.
Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică este responsabil cu gestionarea fondurilor UE pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027), în special cu adoptarea programelor de lucru în materie de securitate cibernetică, precum și cu gestionarea proiectelor cibernetice din cadrul Programului "Europa digitală" și al Programului "Orizont Europa". În plus, el va gestiona proiecte privind centrele de operațiuni pentru securitate, în cadrul propunerii Comisiei de instituire a unui scut cibernetic european, și va colabora cu o rețea de centre naționale de coordonare în scopul creării unui ecosistem pentru inovare și competitivitate în materie de securitate cibernetică în întreaga UE.
"Securitatea cibernetică este o prioritate esențială, iar protejarea suveranității noastre digitale necesită eforturi comune. Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică reunește resurse și experți de nivel înalt din întreaga UE pentru a dezvolta soluții inovatoare la amenințările cibernetice și pentru a ne spori reziliența la atacuri. Lucrând împreună, putem construi o lume digitală mai sigură și mai securizată pentru toți europenii", a declarat Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național