CertAsig: Mai puțin de 10% dintre cele 14.000 companii românești din IT au asigurare de răspundere profesională
Telex » Știri 21 februarie 2017
Asigurarea de răspundere civilă profesională pentru dezvoltatori şi consultanţi IT va fi un produs tot mai cerut în acest an, în condiţiile în care mai puţin de 10% dintre cele 14.000 companii IT din România, care generează afaceri de peste 4 miliarde euro anual, au acest gen de asigurare, iar potenţialii investitori străini sunt atenţi la acest aspect, potrivit unui comunicat publicat astăzi de compania de asigurări specializată pe produse corporate CertAsig.
În cazul companiilor respective, care au peste 75.000 de angajaţi, asigurarea de răspundere profesională este o cerinţă standard venită din partea potenţialilor clienţi străini, potrivit asigurătorului. „În cazul în care doresc să se extindă la nivel internaţional şi să concureze pentru proiecte mai substanţiale şi mai profitabile, companiile de IT din România vor trebui pur şi simplu să fie pregătite şi asigurate corespunzător”, a afirmat directorul general al CertAsig, James Grindley.
Creşterea cererii pentru acest gen de produs vine în contextul în care consultanţii si dezvoltatorii IT sunt din ce în ce mai expuşi la consecinţe legale din partea clienţilor nemulţumiţi. Astfel, în cazul unor defecţiuni de sisteme, al unor pierderi de date sau probleme de securitate IT, dezvoltatorii IT pot fi obligaţi să plătească despăgubiri semnificative clienţilor, în plus faţă de pierderile de venituri. Produsele de asigurare specializate pentru companiile IT acoperă mai multe potenţiale riscuri, cum ar fi neglijenţa accidentală generatoare de pierderi financiare, costuri ale potenţialelor compensaţii plătibile clienţilor, rambursarea tarifelor achitate de clienţi sau riscul neachitării facturilor restante.
(Sursa: News.ro)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice