Cetățenii pot transmite propuneri pentru Programul de activitate al Curții de Conturi pentru anul viitor
Telex » Știri 21 octombrie, 13:35
Curtea de Conturi invită cetățenii să formuleze propuneri de teme de audit pentru Programul de activitate al instituției pe anul 2025 și să le transmită la adresa de e-mail propuneri.program2025@rcc.ro, până la data de 18 noiembrie 2024. În această perioadă, cetățenii interesați pot transmite sugestii și informații care să se poată concretiza în misiuni de audit incluse în programul anual de activitate al Curții.
Potrivit unui comunicat al Curții de Conturi, informațiile furnizate de cetățeni vor fi centralizate și analizate din punct de vedere al existenței unor riscuri. În funcție de impactul potențial al riscurilor semnalate, propunerile se vor concretiza în misiuni de audit sau obiective specifice ale acestora și vor fi incluse în Programul de activitate pe anul 2025.
„În conformitate cu Strategia de dezvoltare instituțională proprie, Curtea de Conturi încurajează implicarea activă a cetățenilor pentru a asigura o mai bună folosire a banilor acestora. Implicarea cetățenilor și comunicarea bi-direcțională cu aceștia vor consolida abordarea strategică a Curții și vor spori credibilitatea acțiunilor instituției”, se menționează în comunicat.
Programul anual de activitate este documentul aprobat de plenul Curții de Conturi în baza căruia se desfășoară activitatea specifică a acesteia, constând în misiuni de audit financiar, audit al performanței și audit de conformitate, precum și misiuni de documentare și follow-up. Curtea de Conturi decide în mod autonom asupra programului propriu de activitate și obiectivelor auditului, cu excepția solicitărilor Camerei Deputaților sau Senatului, conform legii. Programul de activitate se publică pe pagina de internet a instituției www.curteadeconturi.ro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial