CFO Survey Deloitte România: 68% dintre directorii financiari sunt activ implicați în strategia privind digitalizarea companiilor
Numărul 15-16, 24 aprilie - 7 mai 2018 » Analize și sinteze
Pe fundalul șomajului în scădere și a celei mai mari creșteri a PIB din Europa Centrală și de Est, directorii financiari din România apreciază drept pozitiv climatul de afaceri actual, însă se concentrează mai mult asupra consolidării afacerilor decât asupra extinderii, potrivit celei de-a noua ediții a Deloitte CFO Survey, care reflectă opiniile unora dintre cei mai importanți jucători din economie.
Studiul analizează diverse aspecte precum perspectiva economică, mediul de afaceri, costul pentru companii, previziuni financiare și digitalizare. Cu toate că digitalizarea se află pe agenda tuturor respondenților, studiul a revelat că gradul de informare referitor la impactul și beneficiile pe care le poate aduce este scăzut în rândul directorilor financiari.
„Companiile din România se află în diverse etape în ce privește digitalizarea. Directorii financiari intervievați înțeleg că implementarea tot mai multor procese automate în cadrul operațiunilor și în zona financiară este importantă în era digitală. Cu toate acestea, puțini directori financiari sunt de părere că entitățile din care provin sunt avansate în utilizarea RPA (robotic process automation), în timp ce mulți dintre respondenți au dificultăți în estimarea posibilelor avantaje rezultate în urma utilizării RPA. Automatizarea sarcinilor repetitive și cu valoare redusă în cadrul companiilor este o oportunitate excelentă pentru a muta focusul angajaților către activitățile complexe si cu valoare adăugată, dat fiind deficitul actual de forță de muncă înalt calificată care ne așteptăm să existe și în următorii ani”, a spus Zeno Căprariu, director Deloitte România.
Dintre principalele concluzii ale studiului reținem:
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial