CFR Călători suplimentează numărul vagoanelor de dormit și cușetă în trenurile pe distanțe lungi, în perioada Sărbătorilor Pascale
Telex » Știri 13 aprilie 2020
CFR Călători va suplimenta trenurile de lung parcus cu vagoane de dormit şi cuşetă, pentru a veni în sprijinul călătorilor care se deplasează spre casă în perioada Sărbătorilor Pascale, informează operatorul feroviar într-un comunicat de presă citat de Agerpres. Numărul acestor vagoane speciale va fi mai mare, pentru a putea asigura distanţa între călători şi confortul acestora pe distanţe lungi. Astfel, pentru vagoanele de dormit se va putea cumpăra un loc single în cabina dublă. Pasagerul va călători în regim single şi va achita preţul unui singur loc. La cuşetă se vor vinde doar jumătate din locuri. În vagoanele clasă se menţine regula „un loc liber, un loc ocupat”. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecţiei cu COVID 19 şi pentru a asigura un transport în condiţii de siguranţă pentru pasageri şi personalul companiei.
De exemplu, informează CFR, cumpărând un loc într-o cabină de două locuri (două paturi) de la vagonul de dormit, pasagerii vor călători în regim single (singur în cabină). În ceea ce priveşte locurile la vagoanele cuşetă, într-o cabină de şase locuri vor călători trei pasageri, iar într-o cabină prevăzută cu patru locuri vor călători doi pasageri. Practic, pasagerii vor beneficia de mai mult spaţiu şi siguranţă, neplătind în plus.
De asemenea, în zilele cu vârf de trafic din perioada Sărbătorilor Pascale, trenurile care circulă pe rutele cele mai solicitate au numărul de locuri suplimentat, pentru a respecta regula „un loc liber, un loc ocupat”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național