CFR: Coridorul feroviar Rin-Dunăre (ramura nordică), 565,8 km de cale ferată modernizată pe teritoriul României
Telex » Știri 5 octombrie 2020
Coridorul Rin-Dunăre (ramura nordică) străbate România de la vest spre est, între Curtici şi Constanţa, pe traseul Curtici - Arad - Simeria - Coşlariu - Sighişoara - Braşov - Bucureşti - Constanţa, în lungime de circa 850 de kilometri, din care 565,8 km de cale ferată sunt modernizaţi la standarde europene, informează CFR SA, potrivit Agerpres. Viteza de circulaţie a trenurilor de călători este de 120 km/h, iar după finalizarea lucrărilor de semnalizare, trenurile de călători vor putea circula cu viteza maximă de 160 km/h.
„Cele mai importante construcţii noi realizate între Simeria şi Sighişoara sunt: podul în formă de arc (134,6 metri) peste râul Târnava Mare, Tunelul Sighişoara (401 metri), Tunelul Daneş (969 metri), cel mai lung tunel de cale ferată construit în România după 1989, pasajul superior rutier peste DN 13 şi Tunelul Turdaş (780 de metri)”, se menţionează în comunicat.
În ceea ce priveşte traseul Sighişoara - Braşov, au fost semnate contracte în 2020 pentru modernizarea a 129,9 km. Pe tronsoanele marginale, care sunt şi cele mai mari, respectiv subsecţiunile Sighişoara - Caţa (46,5 km) şi Apaţa - Braşov (39,3 km), în lungime totală de aproximativ 86 de km, reunite într-un singur contract (semnat în 05 martie 2020), se desfăşoară lucrări de demontare a actualei infrastructuri. Totodată, pentru subsecţiunea Caţa - Apaţa (44 km) contractul a fost semnat la 22 septembrie 2020. Între Sighişoara şi Braşov, în urma lucrărilor de modernizare, lungimea traseului se va scurta la 112,5 km.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național