CFR SA a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate necesar modernizării liniei ferate Constanța-Mangalia
Telex » Știri 10 mai 2021
Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA a lansat licitația deschisă pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării și modernizării liniei de cale ferată Constanța - Mangalia, potrivit unui comunicat citat de Agerpres. Proiectul are în vedere modernizarea liniei ferate Constanța - Mangalia astfel încât să permită circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/oră și a trenurilor de marfă cu viteza maximă de 120 km/oră.
Segmentul de cale ferată care urmează să fie electrificat și modernizat are o lungime de 43 de kilometri.
Alte obiective specifice ale programului scos la licitație sunt creșterea numărului de trenuri de călători, prin îmbunătățirea capacității de circulație; modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor, spațiilor destinate serviciilor pentru călători, a zonei comerciale și asigurarea facilităților pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv; sistematizarea stațiilor CF și lucrări pregătitoare pentru dublarea de viitor; dublarea tronsoanelor de cale ferată simplă, acolo unde necesitatea satisfacerii traficului prezent și de viitor o impune; modernizarea echipamentului de telecomunicații, inclusiv sistemul de informare a publicului călător; montarea elementelor de siguranță, rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, garduri de protecție între linii etc.; îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.
Valoarea estimată a contractului scos la licitație este de peste 12 milioane lei fără TVA, iar sursa de finanțare va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, capitolul Proiecte electrificare și reabilitare cale ferată, cu perioada de elaborare 2021 - 2030. Durata contractului este de 9 de luni. Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 7 iunie 2021.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile