ChatGPT este utilizat de jumătate dintre internauți; 98% sunt familiarizați cu termenul „Inteligență Artificială”
Numărul 44, 8-14 nov. 2023 » Conectarea la era digitală
Jumătate dintre utilizatorii de Internet accesează ChatGPT, iar șase din zece persoane (59%) interacționează cu un asistent virtual în scop de solicitare de informații pe diverse teme sau subiecte, relevă un studiu de specialitate, citat de Agerpres. "Un aspect esențial al Inteligenței Artificiale este reprezentat de asistenții virtuali. Acești asistenți virtuali sunt aplicații software care pot interacționa cu utilizatorii umani și oferi asistență în diverse sarcini și activități. Aceștia pot fi prezenți pe dispozitive mobile și nu numai. Asistenții virtuali pot răspunde la întrebări, efectua sarcini, oferi informații personalizate și chiar simula o conversație umană", subliniază realizatorii cercetării, specialiștii români de la Cult Research.
Potrivit sursei citate, aproape toți respondenții (98%) susțin că sunt familiarizați cu termenul de "inteligență artificială", iar dintre aceștia cei mai mulți asimilează acest termen cu roboții, ChatGPT, tehnologie și computer.
Din totalul celor chestionați care au declarat că au interacționat cu un asistent virtual, cei mai mulți (59%) îl folosesc în scop de solicitare de informații pe diverse teme sau subiecte. În același timp, aproape o treime (28%) susțin ca nu au interacționat niciodată cu un asistent virtual.
Datele centralizate în studiu arată că ChatGPT este utilizat de jumătate dintre respondenți, majoritatea fiind femei, cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani. Cei care utilizează cel mai puțin acest program sunt majoritar tot femei, din grupa de vârstă 40-55 de ani.
Studiul s-a desfășurat online, prin intermediul CultIO, care oferă acces la un panel de peste 40.000 respondenți. Eșantionul a fost format din persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, din mediul urban, cu acces la Internet.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile