Clubul Fermierilor Români a lansat programul Tineri Lideri pentru Agricultură
Numărul 45, 26 nov. - 2 dec. 2019 » Direct de la sursă
Se are în vedere pregătirea noilor generații de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, reprezentare în domeniul public și implicare în zona de responsabilitate socială
Clublul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă a lansat programul Tineri Lideri pentru Agricultură, care are ca obiectiv pregătirea tinerilor pentru a participa activ la reprezentarea profesională a intereselor agriculturii românești în structurile administrației publice din România și de la Bruxelles, asigurarea continuității afacerilor în agricultură și creșterea implicării acestora în proiecte de responsabilitate socială. Tinerii înscriși în program sunt copii de fermieri, membri în Clubul Fermierilor Români. „Programul pregătește noua generație de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, reprezentare în domeniul public și implicare în zona de responsabilitate socială, pentru a crește competitivitatea în acest domeniu și pentru a asigurara succesiunea afacerilor fermierilor din România”, se precizează într-un comunicat al Clubului Fermierilor Români.
Programul de pregătire este structurat pe trei module: ▪ Inițiere: cursuri de pregătire în următoarele domenii: comunicare și vorbire în public, diplomație și protocol, tehnici de negociere, leadership, administrarea afacerilor, management și vânzări, managementul timpului și simulare de business; ▪ Aprofundare: cursuri pentru aspecte legislative-juridice concrete importante pentru agricultură; aspecte fiscale; marketing și comunicare pentru afaceri; ▪ Consolidare: stagii de internship la Bruxelles: ComAgri din Parlamentul European, Reprezentanța României la Comisia Europeană; Stagii de internship în România la instituțiile responsabile din agricultură: MADR, APIA, AFIR, ComAgri din Parlamentul României; Stagii de practică la companii private mari de tehnologie și inputuri agricole. Stagiile în aceste instituții se vor derula pe tot parcursul programului.
„Programul Tineri Lideri pentru Agricultură vine ca o soluție la principala provocare atât pentru agricultura românească, cât și pentru cea europeană: îmbătrânirea populației active și interesul tot mai scăzut al tinerilor față de activitățile agricole, care determină o tot mai mare incertitudine în ceea ce privește succesiunea afacerilor. Tineri Lideri pentru Agricultură oferă un cadru structurat de pregătire pentru cei înscriși în program în perspectiva continuării carierei în afacerea familiei sau desășurarea activității în domeniile comerciale conexe agriculturii sau în cadrul instituțiilor naționale și europene responsabile pentru agricultură. Viitorul afacerilor fermierilor depinde de pregătirea prezentului, așa că avem încredere că programele noastre vor clădi o fundație solidă pentru agricultura inovativă a viitorului”, a declarat, la evenimentul de lansare, Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.
„Astfel, Tineri Lideri pentru Agricultură setează obiective concrete și urmărește rezultate de durată pentru creșterea siguranței și predictibilității afacerilor în agricultura României, prin atragerea de oameni pregătiți, calificați, motivați și proactivi în sectorul agricol. De asemenea, programul are misiunea de a promova integrarea noilor tehnologii în practicile agricole și de a asigura buna reprezentare a intereselor agriculturii românești la nivel național și al Uniunii Europene. Programul dezvoltă totodată inițiative pentru creșterea implicării afacerilor din agricultură în proiecte de responsabilitate socială care susțin dezvoltarea comunității agricole”, se menționează în comunicat.
Prezent la eveniment, Achim Irimescu, ministru plenipotențiar, șeful secției Agricultură în cadrul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană, a afirmat că tinerii fermieri din România vor beneficia prin viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 de o sumă de 39,8 milioane de euro anual ca plată directă suplimentară pentru susținerea veniturilor. El a subliniat că schimbul de generații este o mare problemă în țara noastră, iar, în aceste condiții, complementar plăților directe, se introduce în noua PAC opțiunea de a spijini diferite forme de cooperare între tinerii fermieri și parteneriate între generații diferite de fermieri, pentru transferul de cunoștințe. (Al.R.)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial