CNAB: Sisteme de ultimă generație cu laser infraroșu 3D, pe Aeroportul Otopeni, la toate cele 14 poziții de parcare a aeronavelor la burduf
Telex » Știri 2 august 2019
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a finalizat procesul de înlocuire, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, a cinci echipamente de andocare automată a aeronavelor la pasarelele de debarcare, iar în prezent toate cele 14 poziţii de parcare a aeronavelor la burduf sunt dotate cu acelaşi tip de echipament de ultimă generaţie, a anunţat CNAB, citată de Agerpres. Sistemul de andocare Safedock A-VDGS Type 1, produs de ADB Safegate, utilizează un laser infraroşu 3D care permite poziţionarea aeronavei la burduf cu o precizie de 10 centimetri, în orice condiţii de operare (meteo, vizibilitate redusă etc.). „În acest moment, toate cele 14 poziţii de parcare a aeronavelor la burduf sunt dotate cu acelaşi tip de echipament de ultimă generaţie, produs de ADB Safegate. Astfel, se obţine o creştere a nivelului de siguranţă în exploatarea platformei aeroportului şi se creează premisele pentru dezvoltări ulterioare în aplicaţii operaţionale şi automatizări ale alocărilor aeronavelor la poziţiile de parcare”, susţin reprezentanţii CNAB într-un comunicat.
CNAB a înregistrat, în primele şase luni ale anului 2019, cumulat pe cele două aeroporturi, un trafic aerian de 6,85 milioane pasageri şi 69.687 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), conform unui comunicat remis la 24 iulie 2019.
Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-au înregistrat 6,85 milioane de pasageri, cu o creştere de 8,19%, iar pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu creşterea este de 25%, cu un total de 12.644 pasageri înregistraţi de la începutul anului.
Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, operează în prezent 57 companii aeriene, care transportă pasageri către 128 destinaţii.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane